Kildesorteringsmøbel fra Ojega

Endelig begynner det å dukke opp møbler som man kan bruke til å kildesortere sitt avfall. I vår søken etter et godt møbel til vårt kjøkken fant vi en kommode fra Bohus. Denne er beskrevet i denne artikkelen.

Katalog fra Ojega

Her om dagen fikk jeg en møbelkatalog i posten til jobben. Katalogen var fra Ojega, en kjent leverandør som selger primært til bedrifter. Og her fikk jeg se to nye møbler jeg ikke har sett før.

Løsning 2
Løsning 1
Løsning 1

Løsninger

Løsning 1 er produsert i plast. Den er på hjul og kan enkelt flyttes til dit man vil ha den. Toppdelen kan skiftes til noe de kaller multitopp og som deler inn den øverste skuffen om til mange mindre rom til f.eks. batterier, bokser, glass mm.

Løsning 2 er produsert i trelaminat og er uten hjul. Den kommer i hvit, Bjørk, Eik og Bøk.

Kun til bedrift

Nå er Ojega som nevnt en bedrift som primært selger til bedrifter. Så om man kan få kjøpt som privatperson har jeg ikke undersøkt. Du finner Ojega her: www.ojega.no

Om du kontakter de og får et svar på dette så vil jeg gjerne høre fra deg i kommentarfeltet!

Jeg synes disse møblene er noen av de første jeg har sett som har spisset seg inn mot kildesortering og som samtidig har høy WAF. (Wife Acceptance Factor).

Skal man få til effektiv sortering i hjemmet er det to faktorer som spiller inn:

 • Møblene må være tilgjengelige for enkelt kjøp.
 • De må være estetisk laget slik at man vil ha de i huset.

Merkelig

Jeg finner det forøvrig svært merkelig at miljøvernorganisasjonene ikke er på banen for å trykke på møbelprodusentene. Finner det også merkelig at LOOP og andre som er i gjenvinningsbransjen er så passive. Jeg rettet en henvendelse på twitter i fjor sommer til LOOP og sålangt har ingenting skjedd.

#loopnorgefail

Jeg er skuffet over LOOP som  skal lære oss å sortere. De må også lære oss ikke bare i teorien… Kildesortering er et praktisk «fag» som må utøves i praksis.

Min oppfordring til LOOP og andre som er opptatt av kildesortering og miljøvern: LEGG PRESS PÅ MØBELPRODUSENTER FOR Å FÅ LAGET PRAKTISKE OG PENE MØBLER – OG GJØR DE TILGJENGELIGE FOR FORBRUKERE!

Denne artikkelen er i min serie om kildesortering.

Kommenter gjerne!

5 hendelser på “Kildesorteringsmøbel fra Ojega”

 1. Men vil vi egne møbler for dette, eller vil vi ha det integrert i kjøkkenet? Har akkurat kjøpt kjøkken hos IKEA, og la veldig vekt på dette med kildesortering. God plass under kjøkkenbenken, med skikkelige bøtter som vi kan ta ut fortløpende.

  De tårna der kan jo virkelig gjøre underverker på store arbeidsplasser, hvor vi endelig kan begynne å kildesortere skikkelig. Tenker på min arbeidsplass UiB som produserer store mengder søppel i form av papir, plast etc. Her begynner vi endelig å snakke!

 2. Det er vanskelig å bedømme sikkert utifra bildene, men en klar ulempe med løsningene på bildene er at de vil være vanskelige å få plassert søppelposer i. Å legge avfallet rett oppi skuffene går greit når det er papir eller ren hermetikk, men jeg ville tenkt meg om to ganger før jeg kastet verken restavfall eller matavfall uten å ha en pose i beholderen først.

  Er forøvrig helt enig med deg i resten. Jo enklere noe er, jo mer gjøres det. Finnes det gode møbelløsninger for kildesortering, blir mer kildesortert. Så enkelt og greit er det! :)

 3. @Geir
  Jeg tror de fleste vil ha dette integrert i kjøkkeninnredningen. Men fordi heller ei kjøkkeninnredingsprodusenter lager spesielt gode løsninger… De jeg har sett har for små rom for avfall og dårlige dørløsninger. Det kan være at det finnes andre løsninger jeg ikke har sett ennå som funker bra? ;-)

  Ellers for de som ikke ønsker å bytte ut kjøkkenet sitt – ennå – er dette er praktisk løsning.

  På arbeidsplasser syndes det mye… Kildesortering FTW!

 4. Hei!
  Jeg er journalist i fagbladet Hus & Bolig. Jeg skriver om søppelsortering på kjøkkenet, og det ser ut som du har funnet en god løsning på et problem mange har! Kan du kontakte meg på epost eller telefon 22 47 75 21? Det hadde vært supert! På forhånd takk skal du ha! Med vennlig hilsen Rikke Åserud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen