iPhone app test – TrueHDR

Nå har jeg brukt min iPhone 3GS’ kamera siden jeg fikk den til å dokumentere livet rundt meg og til å leke med. Noen apper er rene korrigeringsapper som legger på filtre på eksisterende bilder og det er vel og bra.

TrueHDR bruker muligheten du har til å bestemme hvor du plasserer fokus ved å tappe på skjermen. Du tar to bilder som i appen settes sammen og kombinerer bildene med en teknologi som kalles HDR (Wikipedia). Du holder iPhonen så stille som mulig og tar to bilder;

  • Ett med fokus i et mørkt område
  • Ett med fokus i et lyst område

Deretter velger du de to bildene i appen (eller du kan ta bilder inne i appen) og lar den tygge på de en stund og vips: HDR bilde.

Noen eksempler på bilder jeg har tatt på mine morgentrimturer finner du nedenfor ;

2 hendelser på “iPhone app test – TrueHDR”

  1. Høres ut som en spennende app, nok en gang lei meg for at jeg ikke fortsatt har 3G. Panorama app’n er jo også festlig, som stitcher sammen bilder automagisk og lager «fantastiske» panoramaer. Kunne være spennende å se lignende software på et DSLR. Håper at fotobransjen plukker opp noe fra disse små app’ene og putter det i fete kameraer. Wifi, 4G osv direkte i kamera, eller hva med å lage kamera som kan hookes opp mot en iPhone eller iPad og kan bruke de som skjerm + styre f.eks fokus?

  2. Det som er sikkert er at vi går en spennende teknologisk tid i møte. Vi har bare såvidt sett mulighetene som er på vei!

    Fremtiden er et spennende sted!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen