Resirkuleringsstasjon og kaffebar

Skuffene sett ovenfra
Skuffene sett ovenfra

Hvordan kan man praktisk klare å maks resirkulere sitt avfall. Det finnes ingen (ennå) gode møbler som man kan plassere avfallet før det skal ut av huset.

I en verden som flyter over av søppel er vi glad for at vi bor i en kommune som er relativt flinke til resirkulering; Nannestad. I Oslo derimot er det skikkelig dårlig stilt og hadde jeg bodd der ennå hadde jeg vært flau på kommunens vegne. Nå er jeg bare irritert.

Vi har alltid vært bevisste vårt ansvar som borgere og forsøkt å holde «vår sti ren». Det er ikke lett og det blir ikke lettere når mengden med søppelbøtter man trenger tar MYE gulvplass. Da trenger man en resirkuleringsstasjon og siden det ikke finnes (ennå) måtte vi finne og tilpasse et.

Skuffehåndtakene er behørig merket
Skuffehåndtakene er behørig merket

Vi må sortere i følgende fraksjoner:

 • Plast
 • Organisk (Matavfall)
 • Kartonger
 • Glass og metall
 • Restavfall (alt annet)
 • Elektronikk
 • Papp/papir

Vi har løst det ved å kjøpe en stor kommode med litt varierende høyde som vi har satt inn bøtter med og uten lokk i. Håndtakene har vi diskret merket med hva som skal sorteres der.

Resirkuleringsstasjon og kaffebar
Resirkuleringsstasjon og kaffebar (merkingen er lagt på selve bildet :)

Vi fikk jo også et fint sted å sette kaffemaskinene våre!

Kommoden er kjøpt på Bohus og heter Gallery.

Jeg håper vi kan inspirere deg til å kildesortere mer – til vårt felles beste :-) Kommenter gjerne og fortell hvordan du løser dine kildesorteringsutfordringer.

17 hendelser på “Resirkuleringsstasjon og kaffebar”

 1. Så ut som en fin setup det her. Jeg bor i Oslo og sorterer kun ut papp. Resten er restavfall. Det er ikke andre dunker for avfall der jeg bor, så da er det ikke vits i å sortere mer. Synes ellers søppeldyngene burde klare å gjøre en bedre sortering av avfall der, når det kommer til dynga. Burde være mulig å automatisere den prosessen.

 2. Du kan jo ta patent på den der!
  Jeg bor i Bærum og der sorterer vi plastemballasje i tillegg til papir, papp og drikkekartonger. Men i tillegg til det kommer jo glass- og metallemballasje, og panteflasker, og EE-ting. Foreløpig stabler jeg rundt på alt i div poser og bokser i og utenfor kjøkkenskap. Kjøkkenprodusentene har blitt flinkere til å levere bra kildesorteringsutstyr, så ved neste oppussing skal alt inn i en stor skuff !
  PS: hvis man bare kommer seg på en gjenvinningsstasjon kan man sortere det meste der da!

 3. signe_karin

  Jeg er imponert. Har lenge lurt på hvordan jeg skal organisere meg. I Asker sorterer vi bare ut papp og plast, ja pluss glass/metall og batterier da som må leveres, men nå blir det visst også matavfall-sotering. jeg gruer meg til lukta, for den er vel uunngåelig. Hvordan har du løst det?

 4. Morten P. Røvik

  Det er nok en møbelprodusent som får ta en patent her… Jeg skulle ønske noen tok tak i situasjonen og laget noen skikkelige møbler. Som er praktiske og tilpasset sortering…

 5. Morten P. Røvik

  @signe_karin
  Lukten er faktisk ikke et problem i det hele tatt. På organisk og restavfall har vi et lokk til hver bøtte nede i skuffen. Lukter ikke ut av møbelet i det hele tatt :-)

 6. signe_karin

  Husker hvor du kjøpte denne kommoden? Jeg vil ha akkurat maken!

 7. Morten P. Røvik

  Om du leser bloggposten en gang til, Signe Karin vil du se at den har link til leverandør :-)

 8. Tilbakeping: Morten P Røviks teknoblogg » Resirkuler dine dibbedutter!

 9. Tilbakeping: Morten P Røviks teknoblogg » Kildesorteringsmøbel fra Ojega

 10. Tilbakeping: Kildesorteringsmøbel fra Ojega | Morten P Røvik

 11. Tilbakeping: Hus & Bolig: God søppelløsninger mangelvare | Morten P Røvik

 12. Tilbakeping: 5 årsjubileum! | Morten P Røvik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen