SmartNudge – for iPhone testet

SmartNudge - for iPhone
SmartNudge – for iPhone

Om du er som meg så hender det at du kan være en smule distre. Jeg har en ekkel tendens til å glemme igjen min lille trådløse bredbåndsdings hos kunder etter besøk. Og så hender det at jeg legger igjen husnøklene hjemme.

Begge deler er irriterende og helt unødvendig. Jeg regner med at det fremover blir litt enklere.

SmartNudge er en liten dings som du kan feste på/i den tingen du vil holde styr på og som varsler deg om du skulle bevege deg bort fra den. Både iPhone og SmartNudge-brikken vil gi lyd om de kommer for langt fra hverandre. Du kan også finne igjen iPhonen ved hjelp av den brikken.

SmartNudge og bluetooth 4.0

SmartNudge bruker Bluetooth 4.0 til å holde kontakten med iPhone (kun 4S og 5) og Androidmobiler med støtte for Bluetooth 4 protokollen; f.eks Samsung S3. Pga det lave batteriforbruket til denne protokollen varer nok batteriet 6 mnd eller mer – selv ved «alltid på». Du kan følge batteriforbruket fra iPhone appen. Batteriet er et standard CR2016 som koster 69.- på Clas Ohlson – du blir ikke blakk om du må bytte.

Hvordan virker SmartNudge?

Du starter med å paire SmartNudge med telefonen. Og er det noe negativt å si om SmartNudge så er det at dokumentasjonen er noe svak og pairingen er litt klønete. Men når den er satt opp funker den glimrings.

Du kan koble til og fra din SmartNudge i appen. Greit når du ikke vil ha varsling. Du kan velge avstanden du vil ha varsling på, men velger du kortere avstand enn maks (ca 10 m) så vil dette tære ekstra på telefonens batteri. I teorien betyr det at har du den på maks så og vanligvis har bluetooth på så vil ikke dette tære noe ekstra på mobilbatteriet.

Scenarior for bruk av SmartNudge

Jeg kan se for meg mange bruksområder:

 • Glem ikke ting igjen; nøkler, lommebok, veske – eller hva det nå det er du har festet eller puttet brikken i.
 • Glem ikke igjen iPhonen.
 • Stikker noen av med bagen/lommeboken/dingsen din med SmartNudge vil du få beskjed.
 • Er du redd for å «miste» barnet på kjøpesenteret? Fest brikken på jakken og si til barnet at om den piper så man han/hun se etter deg. Samtidig som brikken piper, piper din mobil!

SmartNudge koster 349.- hos iDingz.com – takk til iDingz.com kom for utlån av testeksemplar.

Hvilke scenarioer ser du for deg å kunne bruke SmartNudge? Skriv en kommentar!

 

 

5 hendelser på “SmartNudge – for iPhone testet”

 1. NB! 25 kr for batteriet på clas ohlson, 69 kr for pakke med 5 stk.

 2. Morten P Røvik

  Ah – se der! Ennå billigere enn jeg trodde. Takk for rettelse!

 3. Hei, kjøper en slik for å ha den i «GTD Notetake Wallet»-en. Er du fremdeles fornøyd etter litt bruk? Ev. som den dippedutt early mover (:-) ) du er har du sett noe «mindre og bedre» siden du kjøpte den?

  Jeg leste om en liten (mindre tror jeg) rund brikke med tilsvarende funksjonalitet som var underveis/akkurat lansert men husker ikke hva den het.

  Takk ellers for gode sider – mange gode innspill.

 4. Morten P Røvik

  Hei Knut,
  Jeg har ikke sett noen andre dingser med samme funksjonalitet. Men det betyr jo ikke at det ikke er noen slike på vei :-)

  Har ikke brukt den på en stund, men er så langt godt fornøyd med den.

 5. Rask betraktning etter å ha hatt den et døgn. Fungerer utmerket med standardinnstilling. Hadde tenkt at «find me» funksjonaliteten ville være det viktige (få den til å pipe når jeg leitet etter min Notetaker Wallet) MEN har funnet ut at den funksjonaliteten som brukes tar «onden ved roten». Dersom man min lommebok og iPhone kommer mer enn ca. 10m (mindre i praksis) så pipes det. Da merkes savnet med en gang (det pipes i begge devicer).

  PS: Forsøk på å justere ned avstanden var med liten success. Med ca. 75% av standard pep det ved minimal separering. Min første test på litt tettere avstand før piping betrakter jeg alså som feilet. Bruker nå kun std. innstilling til jeg ev. tar meg tid til å prøve igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen