13 hendelser på “Review Nokia Lumia 800 [video]”

 1. Bra og ærlig anmeldelse. Vurderer sterkt denne telefonen. Kunne vært ok å vite hvilke andre modeller denne kan sammenlignes med, spesielt med tanke på at prisen er ganske høy.

 2. Bjørn Are

  Veldig bra at du lager slike videoer :)

  Noen kjappe kommentarer.
  Til orientering – Multitasking gjøres ved å holde nede tilbaketasten en kort tid.

  Er enig i noen av «svakhetene» du beskriver (noe som snart forbedres) men jeg skjønner ikke hvorfor du ikke snakker om det som er glimrende i WP7? Bl.a håndtering av SoMe, Integrasjon mot Kontakter, Bruk av grupper, E-post, Office generelt, etc.

  Registrerte også at 2 av de «viktigste appene» Me Hub og People Hub har du plassert nederst på startskjermen!?

  PS! Twitter og Facebook appene trenger man nesten ikke på WP7 ;)

 3. Roland Wikström

  Tack för presentation och test av Nokia Lumia 800. Funderar på att införskaffa denna.

 4. Enig med Bjørn Are.

  Det er bra at du er åpen for at folk kan være uenig med deg, og det er definitivt jeg :)
  Du sier du har brukt den i to uker, og samtidig er interessert i teknologi. Men da syns jeg at du burde visst mer om hvordan WP7 fungerer. F.eks multitasking (holde inne tilbakeknappen) etc etc. Var flere slike punkter i videoen som var direkte feil. Du burde kanskje hatt lest manualen?

  Du burde også hatt testet den gjennomførte Office-pakken, Skydrive, og satt deg mer inn i den dype kommunikasjonsimplementeringen de har gjort, ved å integrere bl.a facebook, twitter, linkedin, hotmail, Live ID, google, yahoo osv. F.eks som Bjørn Are også sier, at du har People Hub og Me Hub er plassert nederst på startmenyen, og gjør at du mister denne svært gode opplevelsen.

  Og jeg vet ikke om jeg skal være enig med deg med Nokia GPS-programmet. Nokia har tross alt lagt ved et gratis navigeringsprogram som har fått svært gode reviews mange steder. Men jeg har desverre ikke fått mulighet til å teste denne selv enda, men inntrykket skal være bra.

  En annen ting: Du må tenke på at med Windows 8 som kommer til høsten (som på alfa-stadiet har fått svært god kritikk), så kommer også Windows Phone 8 og Windows nettbrett samtidig. I tillegg eksisterer XBox 360 (og ny konsoll i 2013) Alle skal kjøre på samme teknologi. Alt fungerer sammen, og er koblet opp sammen. Alt har samme grensesnitt. Klarer du å bruke Windows 8, så klarer du å bruke Windows Phone, Windows nettbrett, og Xbox. Og majoriteten av verdens utviklere, utvikler til Windows! Så du kan tenke deg hva resultatet blir, når man kan overføre programmer lagd til Windows, til å fungere i Windows Phone / nettbrett uten særlige endringer! En annen svært stor bonus er at fullversjonen av Windows kommer på nettbrettet! (Men man har ett nettbrettvennlig user interface (metro), for å gjøre det enklere. Dette kan man forøvrig slå av og på selv.)

  En fantastisk telefon, med en fantastisk fremtid. Og med gratis oppdateringer til Windows Phone 8, og videre.

  Stian

 5. Morten P Røvik

  Hei Stian,

  Mitt forhold til WP7 har vært at jeg har ansett det som et umodent OS på vei. Jeg har i min testperiode kommet til at det er ikke umodent lenger, men at jeg har ting å utsette på det.

  Du har helt rett i at jeg skulle lest en manual før jeg begynte. Det fulgte ikke med noen og jeg antok at som på Android telefoner gikk du igjennom en veiviser ved oppstart som ga deg et overblikk. Så ikke med Lumia 800. Jeg fant dog ved en tilfeldig etter at videoen var ferdig hvordan jeg kunne få til hopp mellom åpne programmer.

  Når det gjelder integrasjon så kunne jeg sikkert gravt dypere. Tiden strakk ikke til og jeg støtte på et problem som gjorde at jeg stoppet opp: Det er ikke mulig å slette den første LiveID du setter opp. Og jeg var så dum at jeg trodde det ikke var så farlig i det jeg oppdaget når jeg hadde satt opp feil konto. Dette begrenset testingen. Det var ingen forklaring på hva man måtte gjøre for å slette første konto – kun en konstatering.

  Jeg er sterkt uenig med deg når det gjelder GPS programmet. Det er helt ubrukelig. Med feil i adressedatabasen og så flaky GPS signal er det et under om du kommer til riktig sted… Du ville ikke funnet fram hjem til meg ihvertfall.

  Når det gjelder Windows 8 og alt det som kommer er for meg noe som sikkert kan bli bra, men som ikke er relevant ennå. Mitt fremste fokus med denne testen er å forsøke å bedømme Lumia 800 fra mitt ståsted. Jeg synes denne telefonen lugger for mye på for mange punkter til å bli noe jeg vil bruke. Spesielt liker jeg ikke forsinkelsen med non-native apps.

  Jobber du med WP7 eller Windows evt for Microsoft siden du tar denne telefonen så sterkt i forsvar?

  Morten

 6. Bjørn Are

  Hehe, Morten.

  Synes din avslutning på svaret til Stian var litt under beltet! Bare fordi han forsvarer Windows Phone så trenger vel han ikke jobbe hos Microsoft!

  Personlig har jeg brukt iPhone et par år før jeg begynte å teste WP og senere blitt en fast bruker av WP. Jeg mener at WP går iOS en høy gang både i design og funksjonalitet – men det er jo min smak og mening! Har aldri jobbet mer effektivt på en SmartPhone som etter bytte til WP.

  Eneste minuset jeg kan finne med WP er at det «bare» er ca. 50′ apps tilgjengelig og noen små buggs (som jeg vet snart blir forbedret). Nå skal det nå sies at ca. 90 % av appene jeg brukte på min iPhone har jeg også tilgjengelig på WP.

  PS! Jeg jobber ikke hos eller for Microsoft men bruker både Windows 7 og Office 2010 på min PC ;)

 7. Har du sett på Clever To Do?
  Ser for meg ut som en OK GTD app, men hadde vært artig med en «svart-belte-GTD» test

 8. Morten P Røvik

  Hei Jan-Erik,

  Jeg har lastet ned appen og tatt en titt. Det første som slår meg er at det ikke er mulighet for nestede prosjekter og nestede kontekster.
  Eksempel på nestede prosjekter:
  Jobb: Kontor: Administrasjon: Fakturering
  Jobb: Kontor: Tilbud

  Eksempel på nestede kontekster:
  Kontor: Telefon
  Kontor: Venter på

  Og fordi dette ikke er mulig er det vanskelig å kalle dette en GTD app. Når antall prosjekter blir mange (har selv i underkant av 90 små og store prosjekter pt – og det har sikkert du óg) så blir denne appen fort uoversiktlig.

  Den ser dog ut til å kunne sortere greit på både kontekst og prosjekt.

  Mangelen av synkmuligheter gjør at den kun lever sitt liv på mobilen. For noen kan det være godt nok – men for en svartbelte går ikke det :-)

 9. Tilbakeping: Nyheter fra Nokia | Morten P Røvik

 10. Tilbakeping: Test: Nokia Kjør – Lumia 900 | Morten P Røvik

 11. Tilbakeping: Vinn en Lumia 900 - konkurranse

 12. Tilbakeping: Norges beste teknologiblogger - det er meg det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen