iZettle – kortbetaling vha iPhone/iPad

Bruker du selv særlig med kontanter om dagen? Ikke det nei… Det gjør stadig færre. Det er bankkort som gjelder.

Og hadde det ikke vært fint å kunne ta betalt for tingen du selger på Finn med kredittkort?

Andre eksempler på bruk:

 • Salg via rubrikkannonser som Finn.no
 • Salg av lopper på Loppemarked
 • Idrettslagskontigent
 • Kakesalg for koret
 • Boksalg etter foredrag for forfattere
 • Frilansoppdrag

Saken fortsetter under videoen!

iZettle i bruk

Når beta-perioden er over og tjenesten lanseres for fullt så kan du som privatperson eller som liten bedrift opprette konto i fra www.izettle.no. Selve kortleseren er gratis og kommer i posten etter du har tegnet deg konto. Du laster ned appen i fra App Store på iPhone/iPod Touch/iPad. Og legger inn brukernavn og passord du brukte ved å tegne konto. Og voilá – du kan ta betalt!

Du trenger faktisk ikke kortleseren for å ta betalt. (Greit å vite om du ikke har den med) Du kan da be kortbruker taste inn kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode selv.

Når du skal selge noe taster du beløp, skriver inn en beskrivelse og tar evt et bilde av tingen. Sett kortet inn og transaksjonen verifiseres i løpet av noen sekunder. Korteier signerer tilslutt med fingeren på skjermen for å bekrefte transaksjonen. Om korteier ønsker en kvittering av kjøpet kan han/hun skrive inn en epostadresse og kvittering sendes dit med alle detaljer.

Du kan også opprette faste produkter med priser og bilder etter du har logget på nettsidene. Nå har jeg opprettet en testvare slik, men har tilgode å se den på min iPhone. Det kan være at det er kun på iPad?

Kostnader i forbindelse ved bruk:

Tabellen viser kostnader forbundet med iZettle

 

Det koster 1,50 pr transaksjon i tillegg til 2,75% av salgsummen å bruke iZettle. Ovenfor har jeg listet opp noen tenkte scenarioer som kan tenkes å være aktuelle for salg.

Det som er greit å tenke på er at kostnaden til en egen kortterminal koster masse. Jeg har hørt summer opp mot 20 000.-/år.

Har du en liten bedrift eller er en privatperson og ønsker å kunne tilby kortbetaling er iZettle helt klart et godt alternativ.

Det å slippe å håndtere kontanter med kasse og kasseregnskap og nødvendigheten å jevnlig å deponere penger i en fysisk bank gjør valget relativt enkelt spør du meg.

7 hendelser på “iZettle – kortbetaling vha iPhone/iPad”

 1. Har sett denne før, og tenkte allerede da at det var en bra tjeneste for småbedrifter! Da hadde jeg ikke iPhone, men det har jeg nå, så jeg tror jeg skal bestille dette!
  Du nevnte home parties i videoen, det er akkurat det jeg tenker å bruke det til, med min lille smykkevirksomhet.
  Takk for påminnelsen!

 2. Dette ser jo veldig bra ut. Jeg regnet også litt på mulige scenarioer og rundt tyve tusen som du skriver ville vel ikke være unaturlig for de som fakturerer «litt» :-)

  Jeg ytret mine meninger om at markedsføringen iZettle . Dem gir utstyret gratis, men som du også poengterte legges faktisk 2,75% på summen du fakturerer for i gebyr.

  Håper du kommer med nye innlegg/test når iZettle er ute av beta? :-)

 3. Morten P Røvik

  Har tenkt å lage en ny post når jeg har fått brukt den litt mer i praksis.

  Jeg er dog overbevist om at iZettle ikke er for de med høy omsetting. Til det blir det fort for dyrt. Men for de som kun skal ta betalt i ny og ne og ikke for store summer vil det lønne seg.

 4. Johnny Trasti,

  Hei. vi har anskaffet oss izettle. vet du hvordan man kan skille ut momsen. I oppsettetet må man bestemme en moms og vi har tre typer moms i firmaet.

 5. Morten P Røvik

  Hei Johnny,

  Jeg vil anta at dere har valgt bedrift i oppsettet av kontoen? Hvordan iZettle håndterer de forskjellige norske MVA satsene er jeg jammen ikke sikker på. Men jeg har tipset de på twitter om at dere lurer på dette og forhåpentligvis vil de svare dere her.

 6. Hej Johnny och Morten!

  Ni bestämmer en ‘default’ MVA för kontot i inställningarna på izettle.com.

  Om ni använder iPad-appen kan ni välja MVA per produkt under ‘Mina produkter’. Om ni använder iZettle på iPhone behöver ni logga in på izettle.com och ändra MVA-inställningen mellan olika transaktioner.

 7. Tilbakeping: Norges beste teknologiblogger - det er meg det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen