Møte med David Allen – opphavsmannen til GTD

http://www.davidco.com

For de som kjenner meg kommer det ikke som et sjokk at jeg er en ihuga fan av metodikken utviklet av David Allen; Getting Things Done®.

Jeg har begått GTD i over 4 år nå og for meg har metodikken betydd:

 • Mer ro og opplevelse av kontroll i en hverdag med fullt trøkk
 • Mye mindre negativt stress
 • Økt evne til å ikke miste baller
 • Økt evne til å yte mer
 • Full oversikt over hva jeg har å gjøre til enhver tid

Metodikken frukter som nevnt over har åsted kommet at jeg har mer kreativt overskudd og tør å satse mer og gjøre mer «farlige» ting. Sammen med Frode Odegard startet jeg Oslo GTD Gathering høsten 2009 for å få avviklet verdens første GTD Tweetup. Tweetupen var en stor suksess hvor blant annet David Allen deltok via telefon fra England. Deltok gjorde også David Allen Companys sertifiserte partner; Next Action Associates i London.

I løpet av siste halvår har interessen for GTD vokst i Norge og jeg mottar ukentlig henvendelser fra hele landet om å holde mitt introGTD kurs. Kort oppsummert har følgende skjedd:

 • Oslo GTD Gathering har vokst til 206 medlemmer (pr 10.06.10) og har avviklet 3 samlinger.
 • Samlingene og gruppen har fått en gjennomsnittlig «stjernekast» på 4,4 av 5 mulige.
 • Jeg har avholdt en rekke introGTD kurs i Oslo, Hareid og Trondheim. Kursene får høy score fra deltakerne.
David Allen - Morten P Røvik

Når jeg så fikk høre at David Allen kom til London var jeg ikke sen om å melde min interesse for å møte han til Next Action Associates. Og møte han fikk jeg. Tirsdag 8 juni talte David Allen på en konferanse jeg fikk overvære og etterpå fikk jeg gleden av å spise middag med ham og diskutere GTD.

Han er en svært hyggelig og åpen mann som villig delte med meg tanker om GTD og historikken til David Allen Company. Hva vi snakket om utover kan jeg ikke skrive om her. Men følg med på http://www.senson.no til høsten – kanskje det skjer noe spennende?

4 hendelser på “Møte med David Allen – opphavsmannen til GTD”

 1. Stilig at du fikk møte David, hvis det var en han skulle møtt her i Norge, så var det vel deg.

  Mistenkelig hemmelighetsfull du er i siste avsnitt her, ble nyskjerrig nå! ;)

 2. Tilbakeping: Dagens lenketips » Øyvind Malin

 3. Tilbakeping: David Allen blir intervjuet på BizConf 2010 | Morten P Røvik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen