Synkronisert liv: Dropbox

I min serie om det Synkroniserte liv har vi kommet til DropBox. Og for første gang skal jeg prøve meg på en videoartikkel. Dette er litt skummelt og konstruktive tilbakemeldinger mottas med takk i kommentarfeltet.

Du kan også lese alle artikler om synkronisering jeg har skrevet om du har lyst til det.

, , ,

10 responser til Synkronisert liv: Dropbox

 1. Tore Morkemo 01.02.2010 den 10:11 #

  Nevnte du versjonskontrollen?

  I Dropbox kan du finne tilbake gamle versjoner. *Det* har berga et par skoleoppgaver her i huset. Det har hendt at en av ungene har rotet det til, sletta og lagret litt for mye. Da har Dropbox berga situasjonen.

  En annen bruk er at klassevenninner har skrevet sin hjemmeoppgave på en av maskinene her i huset. Lagret det i Dropbox og så har jeg maila Public-link til foreldrene så de kan ta det opp derfra.

 2. KNBS 01.02.2010 den 14:38 #

  Møkk, onepassword virker jo ikke med G.Chrome.. Forslag?

 3. Morten P. Røvik 01.02.2010 den 16:05 #

  @KNBS
  Det ser ut til at de jobber med saken… http://bit.ly/dvwf97

  Anbefaler til dette er løst: Firefox

 4. Jan Hammershaug 02.02.2010 den 00:04 #

  Ryddig og fin introduksjon til Dropbox.
  Har brukt Dropbox en god stund selv, og for noen mnd siden kjøpte jeg abonnement og nyter nå av 52,5GB lagringsplass. Dropbox har forandret arbeidsflyten min radikalt! Så godt som hele hjem-området – med unntak av tunge videofiler – på både MacBook(jobb) og iMac(privat) ligger nå i Dropbox. Praktisk å kunne jobbe sømløst fra to maskiner, og versjonskontrollen som Tore Morkemo påpeker er gull verdt!

  Fortsett med slike guider, Morten!

 5. Sven Thore 06.02.2010 den 11:46 #

  Bra video og gjennomgang Morten.

  Jeg bruker selv Dropbox på litt samme måten som deg, men i ett Windowsmiljø.

  Har bla. lagt logg filene til LiveMessenger(MSN) der slik at jeg til enhver tid har de uansett hvilken pc jeg sitter på.

  Siden jeg bruker en WinMo tlf har jeg ingen klient til den, men har foreløpig klart meg med det mobile grensesnittet på m.dropbox.com

 6. Svend Andreas Horgen 06.02.2010 den 15:33 #

  Veldig flott gjennomgang av DropBox. Dette verktøyet har endret måten jeg jobber på, og GTD er mye lettere å gjennomføre i praksis når en kan legge alt som tilhører hvert prosjekt i en mappestruktur på DropBox.
  Et veldig viktig poeng som skiller DropBox fra andre skybaserte tjenester, er at det fungerer utmerket offline. Synkronisering skjer i det øyeblikk en kommer online. Mange misforstår dette punktet men det er en av de virkelig snedige egenskapene til tjenesten. Det at DropBox også fungerer uavhengig av OS er lurt. Det gir meg trygghet når jeg holder foredrag – hvis den blir stjålet eller faller i gulvet, så kan jeg gjennomføre det jeg vil på en helt fremmed maskin.

  Video er lurt og det var lett å følge budskapet ditt. 3-5 minutter er en fin lengde.

 7. Morten P Røvik 07.02.2010 den 20:28 #

  @Sven Thore
  Takk for hyggelige ord. Jeg synes det er litt merkelig at det ikke er laget støtte for Windows Mobile… Eller Android for den saks skyld.

 8. Morten P. Røvik 07.02.2010 den 20:35 #

  @Jan Hammershaug
  Takk Jan, for hyggelig tilbakemelding! Jeg planlegger en ny post til uken med Evernote og gleder meg til å planlegge den. Følg med!

 9. Morten P. Røvik 07.02.2010 den 20:38 #

  @Svend Andreas Horgen
  Takk til deg óg for tilbakemelding. Tydelig at folk satt pris på video til forandring.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dropbox by Morten P. Røvik « Nicolai Alexander's - 07.02.2010

  […] blogg. For tiden har han tatt for seg et prosjekt å skrive om “et synkronisert liv“. Første innslag i denne serien et et kjent og kjært progam; Dropbox. Synes videoposten hans var så god at jeg […]

Legg igjen en kommentar

Design og hosting: Senson AS