Hvorfor Spotify ikke vil lykkes

Jeg er en Spotify Premium-kunde og betaler 99.-/mnd for tilgang til Spotifys musikkbibliotek. Mitt medlemskap har jeg hatt siden det var mulig å bli medlem fordi jeg har villet støtte en tjeneste i oppstart. En tjeneste og en forretningsmodell jeg har hatt stor tro på.

Twittermelding til Spotify - fikk aldri svar tilbake...

Denne troen har begynt å vakle. Vaklingen henger ikke sammen med lydkvalitet eller manglende båndbredde eller tekniske problemer. Den henger sammen med at stadig oftere fjernes sanger i fra biblioteket.

Hvordan vite om sanger er forsvunnet?
Velg Preferences og huk vekk «Hide unplayable tracks»:

Sjekk selv under Preferences hvor mange sanger du har mistet

Jeg har luftet dette på Twitter og forsvarere av Spotify sier at dette henger sammen med at musikkutgiverne trekker sangene fra Spotify og at Spotify ikke kan klandres for dette (Spotify selv har ikke svart meg). Det er dog Spotifys problem… Blir det store huller i biblioteket mister det sin relevanse.

Jeg kan bare spekulere på grunnene til hvorfor sangene trekkes. Uansett grunn så lider kundene for dette og blir sure. Som meg. Og med sure kunder vil ikke Spotify lykkes…

Er du uenig med meg kommentér gjerne!

Noen av mine Spotify huller:

Huller 1
Huller 2
Huller 3
Huller 4
Huller 5
_

7 hendelser på “Hvorfor Spotify ikke vil lykkes”

 1. Mens jeg er helt enig i at det at musikk forsvinner er en uting – og at ja, det er Spotify sitt problem i forhold til å klare å beholde kundene, så har jeg merket en helt annen ting:

  Jeg hører mindre og mindre på musikk som ikke er på Spotify. Før gikk AC/DC etc. jevnt og trutt i spillelista, men nå som Spotify har tatt over som primærmusikkilde mens jeg er på jobb, har de forsvunnet helt ut. For min del er en del musikk i ferd med å bli irrelevant (selv om det er aldeles glimrende musikk og som jeg gjerne hører masse på), utelukkende på grunn av tilgjengeligheten.

  Dette er definitivt et tosidig problem, og jeg håper at Spotify har nok gode argumenter overfor de som trekker seg. Jeg tror også det er viktig å si i fra både til plateselskap og til Spotify, selv om man nødvendigvis ikke får noe svar er jeg sikker på at det synker inn hos en eller annen til slutt.

 2. Noen spor har også bare blitt omorganisert. Jeg har fått rettet opp i en del av hullene ved å høyreklikke på sangen og velge «replace unplayable track». Men det fungerer bare hvis jeg gjør det med et og et spor, selv om det egentlig skal kunne fungere med hele spillelister.

  Ellers helt enig med deg, blir hullene for mange stopper jeg nok i alle fall med å betale for tjenesten.

 3. Många av dina försvunna låtar finns i Spotify. Själv upplever jag inte det som något stort problem att enstaka låtar försvinner. Varför? Jo, därför att det för varje låt som försvinner tillkommer så många som inte fanns tidigare.

  Just nu finns det 6.449.403 låtar i svenska Spotify (i norska versionen är det nog något färre låtar än så). När tjänsten startade var jag supernöjd med 2 miljoner låtar.

  Ingen laglig musiktjänst kommer att kunna garantera att inga låtar försvinner. Är då lösningen att sluta stödja den bästa tjänsten som finns? Nej!

  För mig personligen hoppas jag att Spotify lägger till en premiumfunktion som gör att man kan spela egna mp3or också. Då skulle man kan kunna fylla på med Dylan, The Beatles eller annan musik som inte finns i tjänsten. Då skulle musik som försvinner aldrig mer vara ett problem för användarna.

 4. Jeg sjekket akkurat min hoved liste med litt over 600 sanger, der har det gjennom ca 1 år, forsvunnet 12 sanger, det er noe jeg absolutt kan leve med…

 5. Har du mistet mange låter siden du skrev dette i februar? Det ser ut til at boikott av Spotify er noe kun norske artister holder på med, så det har ikke berørt meg så mye…

 6. Morten P Røvik

  Til Morten Prom: Jeg bruker ikke lenger Spotify… har gått over til fienden Wimp pga manglende låter… Så jeg kan ikke svare deg.

 7. Magnus Køber

  Hei, Jeg bruker også Wimp hovedsaklig. Først og fremst pga av a jeg liker den redaksjonelle profilen. Kult å få tips om nye ting, de lager aktuelle spillelister osv…
  Men en annen ting er at det virker som om artistene får mer igjen fra Wimp enn fra Spotify, siden det kun er en betalingstjeneste og det derfor er flere inntekter. Hvorfor skal ikke en artist få lønn for strevet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen