Tvitre bilder til egen blogg

OPPDATERT 26. sept. 2010

Denne pluginen er dessverre ikke lenger virksom… Den sluttet å virke plutselig etter en WP oppgradering og har ikke blitt oppdatert siden.

Inspirert av Fredrik Mandal har jeg installert en WordPress plugin som jeg på kort tid har blitt veldig glad i!

Jeg liker å tvitre bilder i ny og ne. Det kan være fotos av ting jeg finner interessante eller artige, eller de kan være skjermdumper fra iPhonen. Felles for de alle er at de inntil nylig gikk til bildetjenester knyttet opp mot twitter som mobypicture.com eller twitpic.com.

Felles for disse tjenestene er at de ikke driver besøkende til særlig andre enn seg selv. Og som blogger ønsker jeg (som alle andre bloggere) besøkende :-) (Ikke lat som det ikke gjelder deg, fru/herr beskjedenblogger!)

Hvordan virker det?

Installere plugin >>

Du tvitrer et tweet fra Tweetie2 fra iPhone og vedlegger et bilde. Bildet lastes opp til din blogg og en kort URL av ditt ønske forkorter bildelenken til bloggen, og tweeten går ut. Nå followers klikker på linken for å se bildet så kommer de til den aktuelle bildesiden på bloggen.

Resultatet kan du se her: http://blogg.senson.no/twitterbilder/

Hvordan?

Du trenger:

 • iPhone med Tweetie2 installert
 • WordPress (på egen server) med pluginen Twitter2Press installert

WordPress:

Konfigurere plugin >>

Søk etter twitter2press under plugins og installer denne. Du må konfigurere pluginen etter installasjon, men det er ganske enkelt.

Tweetie2:

Gå inn i Settings/Services/Image Service/ og velg Custom. Her skriver du inn URL til bloggen din. I mitt tilfelle: http://blogg.senson.no – klikk save.

OPPDATERT (27.12.09):

Fordeler:

 • Du beholder bildene selv.
 • Trafikken går til din blogg og ikke til bildetjenesten

Ulemper:

 • Noen twitterklienter støtter direkte visning av thumbnail og/eller bildevisning rett i klienten uten å gå til tjenestens webside. Dette virker selvsagt ikke i denne løsningen.
 • Virker ikke på en WordPress.com blogg. Du må ha WordPress installert på egen server.

Vet du om andre twitterklienter som har mulighet for Custom bildetjeneste? Gjerne for andre plattformer? Andriod? Eller kjenner du til andre måter å gjøre dette på så kommenter gjerne!

_

8 hendelser på “Tvitre bilder til egen blogg”

 1. Har nettopp konvertert frå twitpic til flickr i echofon. Kan så leggje inn ein sak på side som viser siste bilete via rss eller linkande. Echofon har berre støtte for flickr og twitpic. (Og ping.fm, bit.ly, read it later for andre tenester)

 2. Får ikke innstallert pluginen Twitter2Press på iphonen, mulig jeg er treg, men…

  Merker at jeg tror det er noen der ute som kan hjelpe en noobie som meg..

 3. Du må installere twitter2press som plugin i wordpress – deretter etter du har konfigurert denne må du gjør innstillinger i Tweetie2 på iPhonen. Høres ut som om du har blitt litt forvirret ja :-)

 4. For å klargjøre; du kan ikke gjøre dette med en WordPress.com blogg. Du må ha installert bloggen på eget webhotell for kunne bruke plugins…

  Jeg oppdaterer artikkelen :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen