Mat for øret – Spotify!

Det er ikke ofte jeg tar av. Vel det skjer innimellom når jeg tenker meg om…

Paradigmeskifte
Men uansett; Spotify er det paradigmeskifte for musikkelskere verden over. Tenk deg følgende: du har en venn som har en massiv musikksamling og han kjøper stadig ny musikk. Denne vennen låner det deg musikken sin så snart du finner ut at du vil høre på noe. Han kommer også med forslag til musikk som er ny eller som du kanskje kan komme til å like. Musikken finner du ved å søke på en datamaskin og med et sekund forsinkelse etter dobbelklikk på sangen du vil høre strømmer musikken ut igjennom høytalerne.

Eie eller leie?
Jeg har en relativ gjennomsnitlig musikksamling hva størrelse angår. Det meste var på CD inntil for noen år siden. Siden 2005 har jeg brukt ca. 1000.- i året på iTunes for å skaffe meg min dose med musikk. Denne hamstringen av CDer og MP3-filer har jeg inntil nylig tatt for gitt som den måten man skaffer seg musikk på. Radio har ikke klart å dekke mitt behov for å høre akkurat DEN låten akkurat nå. Og der kommer Spotify inn.

Med få unntak har Spotify all musikk i fra min ungdom og oppvekst. Jeg har hatt mange gledelig gjenhør med fordums helter. Den har også ny og spennende musikk som jeg ikke har hørt før og som kommer som friske pust inn i øregangen og blåser ut gammel ørevoks. Kombinasjonen av størrelsen på biblioteket og at det er umiddelbart tilgjengelig er en ny opplevelse som har gjort at mitt hamstringsbehov ikke er påtrengende. Og når det blir påtrengende og jeg bare må ha en låt med meg på iPhonen så høyreklikker jeg på låten og velger «Buy from » og kjøper den på iTunes.

Del godene
Når du har funnet et knippe godlåter og lagt dem inn i en spilleliste så kan du dele dem omverdenen. Høyreklikk på en spilleliste eller låt og velg å kopiere adressen til spillelisten og sende den til andre på mail eller legg den ut på nett: Rytmisk programmering – musikk til arbeidet og du kan også lage en samarbeidsspilleliste som du og venner kan legge til låter til. Fint om du skal ha fest og vil involvere festdeltakerne i musikkutvelgelsen på forhånd.

Mat for øret
Jeg har gått i fra å anse musikk som noe man eier til å anse musikk som noe man konsumerer. Mat for øret som du spiser deg passe mett på og går videre og finner nye og spennende retter. Med Spotify kan du fortære store mengder uten at du går bankerott.

Jeg kan helt klart anbefale Spotify for deg som liker musikk. Det finnes to prismodeller; gratis med noen korte reklamesnutter og betalttjeneste. Skal du har fest og vil ha tilgang til alle gjestenes musikkønsker så koster et dagspass 9,-, månedsabonnement 99.- og årsabonnement 999,-. Jeg har valgt å tegne månedsabonnement av to grunner: jeg vil støtte en flott tjeneste slik at den ikke blir borte, og jeg får som abonnent muligheten til å invitere andre til å få gratistilgang. Du trenger nemlig en «invite» for å gratistilgang.

Se en videosnutt som presenterer tjenesten

Send meg en mail eller send meg en Twittermelding på @mortenrovik så sender jeg en deg en invite.

1 hendelser på “Mat for øret – Spotify!”

  1. Tilbakeping: Morten P Røviks teknoblogg » Hvorfor Spotify ikke vil lykkes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen