Den synkroniserte familie

Er det mulig å synkronisere livene i en familie? Uten måtte snakke sammen?

Utfordringer
Det er mange utfordringer for barnefamilier står ovenfor. En av disse er hvordan å dele relevant informasjon for å få ting til å skje. Eksempler:

  • Når var det minsten skulle til tannlegen (lappen henger på kjøleskapdøren)
  • Hva er telefonnummeret til tannlegen? Jeg er forsinket…! (lappen henger fortsatt på kjøleskapdøren)
  • Har vi sagt ja til invitasjonen til festen på lørdag? Hvor var det igjen?
  • Når var det gubben skulle på MC messe?
  • Hva var det hun ønsket seg til bursdagen igjen?
  • Har hun kjøpt inn pølser til festen?

Alle disse utfordringene kan overkommes med noen enkle grep. Les videre!

Kalendersynkronisering
For å kunne holde rede på hva som skjer når og hvor trenger man å synkronisere kalendere. (Og evt klokker :) I vår familie har vi løst dette på følgende måte:

Vi har begge Exchange epostservere på våre respektive arbeidsplasser og har våre arbeidsrelaterte og personlige kalenderoppføringer der. I tillegg har vi en Mobile.me konto som vi deler kalendere over. Og det hele kommer sammen i iPhone! På telefonen så ser vi våre personlige kalenderoppføringer og de som er felles for familien. Fint fargekodet slik at det er lett å se hvilken kalender oppføringen gjelder.

En kalenderoppføring i familiekalenderen kan gjøres fra web, iPhone eller en Mac og er såre enkelt å gjøre.

Når en oppføring er først lagt inn dukker den opp på alles iPhone og på webkalenderen!

Handlelister mm
For å holde rede på innkjøpslister og andre lister som man trenger, f.eks. ønskelister for bursdager, jul mm bruker vi Lists fra Zenbe. Dette er tjeneste som man kan bruke enten via web eller via iPhone.

Lister kan deles og de synkroniseres automatisk for brukerne. Tenk deg følgende du står i butikken og har det travelt og lurer på om fruen har kjøpt inn pølser til barnebursdagen. Du henter frem telefonen starter Zenbe og vips så har du den synkroniserte handelisten. Du ser kjapt at pølser er jammen meg kjøpt inn!

Oppretter du en ny liste kan du velge om den skal være din private eller du vil dele den med andre. Fra web og telefon kan du velge hvem du vil dele den med. Og når de eller du krysser av for en oppføring så ser den/de andre at dette er gjort!

Kontakter
For å holde rede på kontakter som familien trenger bruker vi Mobile.me igjen. Kontaktene synkroniseres og «blander» seg sømløst med de kontaktene du har på telefonen som er dine private. Og det fineste er at om en av oss får beskjed om en ny adresse eller nytt telefonnummer så synkroniseres dette automatisk.

Står du på vei til tannlegen og husker ikke adressen er denne i synkroniserte kontakter, og GPS på iPhonen geleider deg veien.

Det flotte med det hele er at når det først er satt opp så trenger det ikke vedlikehold. Du gjør en ny kalenderoppføring, ny kontakt eller lager en ny liste og vips så har alle samme info. Kjempekjekt!

Det hele skjer over mobiltdatanett og uten at du trenger å gjøre noen ting :-)

Linker:

Lykke til med synkingen!

2 hendelser på “Den synkroniserte familie”

  1. Tilbakeping: 7 måneder gammel og egen synkronisert kalender « palbergstad's blogg

  2. Tilbakeping: Synkronisert liv » produktivNorge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen