iPhone – hva handler alt hysteriet om?

Hvorfor står folk i kø i timesvis for å kjøpe seg en mobiltelefon for deretter å bli helt blanke i øynene?

Vel det har sammenheng med at Apple som lager iPhone bruker mye energi på brukervennlighet. La det være sagt med en gang; iPhone er ikke perfekt og har bugs og feil som andre telefoner. Når det er sagt så har Apple tradisjon for å lage oppdateringer som fjernes bugs og feil. Disse tilbys til eksisterende iPhone eiere gratis som de har gjort med siste versjon 2.0.

Jeg har siden min aller første mobiltelefoner (se forøvrig bilde av min første Nokia – those were the days!) vært fascinert av muligheten av å bruke telefon uten ledning. Husker fortsatt godt en tanke jeg tenkte når jeg var en 8-10 år gammel (telefonen var den gang svart, med skive og ledning og laget i bakelitt) at «så gøy det hadde vært med en telefon som man kunne ta med over alt!». Min visjon gikk i oppfyllelse med Nokia og visjonen har ekspandert ettersom teknologien innhentet fantasien.

Jeg var forøvrig en av de som lå i kø i fem timer for å få kjøpt en iPhone (fra kl 03:00 til kl 08:00). Jeg var nummer 44 i Norge! Og ja jeg er litt entusiast!

Jeg er sikker på at produsentene av mobilteknologi kommer til å overgå vår fantasi fremover og det synes som om at utviklingen av ny teknologi i dag går raskere enn den gjorde bare for noen år siden. Og ting som var umulig for 5 år siden i dag er mulig.

Hvem er iPhone laget for?
Trenger du en mobil til å ringe og sende sms med er ikke iPhone noe for deg. iPhone er spekket med funksjonalitet og du kan enkelt legge til enda fler programmer/funksjoner via AppStore både fra telefonen og ifra iTunes (PC/Mac). Den er intuitiv å bruke og selv min kone (som overhode ikke er interessert i teknologi) synes den var enkel å komme i gang med.

Trådløs på alle punkter
iPhone er laget for å kunne være uten en tråd og da spesielt med tanke på datatrafikk. Du kan bruke i stigende rekkefølge disse teknologiene til oppkobling: GPRS, Edge, 3G, WiFi. Datatilkoblingen mot internett og innovativt tenkning omkring hva man kan bruke en telefon til bringer iPhone over på en helt annen banehalvdel enn konkurrentene.

Kort fortalt kan du med denne mobilen:

  • – Kjøpe/laste ned/avspille musikk og programmer (direkte i telefonen over WiFi eller 3G nett)
  • – Synkronisere kontakter, avtaler og epost med din PC/Mac. Enten via kabel eller via MobileMe (kun Mac – koster 690.-/år). Har jobben din Exchangeserver eller abonnerer du på Hosted Exchange så kan iPhone motta push meldinger fra denne. Du får mailen når den kommer og kontakter og avtaler er alltid synkronisert.
  • – Plasser deg selv på kartet og beregn rute til nærmeste kunde/venn vha adressen i adresseboken. (Assisted-GPS)
  • – Få oppdatert vær, aksjer
  • -Les fullstørrelse internettsider med Safari-nettleser. Denne har en unik og brukervennlig måte å vise sider og zoome inn på det du vil lese.
  • -og masse mere

Jeg har forsøkt å komme på en treffende beskrivelse av Apples produkter og har landet på: «lekre produkter som bare virker». iPhone er i denne kategorien! Det er ikke mange mobiltelefoner jeg vil kalle sexy, men iPhone er det!

Jeg vil ikke bruke tid på å beskrive hva denne telefonen kan og henviser istedet til Apple selv til å fortelle deg det: (legg merke til hallelujastemingen i salen :-)

_

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen