iOS 7 sluker batteri! Slik fikser du problemet!

iOS 7 sluker batteri
iOS 7 sluker batteri

Jeg har surfet en masse på nett etter at jeg oppdaget at min iPhone 5 slukte masse strøm etter iOS 7 oppdateringen.

Ifjor oppdaget jeg at iPhone 5 plutselige fikk et stort mobildataforbruk og har skrevet om det.

Tipsene jeg fant om strømforbruk har jeg samlet og du finner du under her. Du må dessverre skru av noe av det som gjør iOS 7 kulest – f.eks. Paralax og dynamisk bakgrunnsbilde. Men du kan velge hva som er viktigst for deg; batteritid eller kulhet. Du kan uansett skru tingene på igjen om du vil briefe litt.

Jeg har utført nesten alle disse endringene på min iPhone 5 og er tilbake til normal batteribruk igjen.

Om din iPhone med  iOS 7 sluker batteri så skriv gjerne en kommentar og la andre få vite de ikke er alene.

Har du funnet noen batterisparetips som ikke er listet under – skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden. På den måten kan flere få del i din kunnskap!

iOS 7 sluker batteri! Slik fikser du problemet!

Bruk Autolysstyrke og velg vekk Dynamiske bakgrunnsbilde
Innstillinger>Bakgrunner og lysstyrke

Skru av paralax og bevegelser
Innstillinger>Generelt>Tilgjengelighet>Reduser bevegelse – På

Skru av Airdrop
Sveip fra bunnen av skjermen. Tapp på Airdrop og velg Av

Skru av Bakgrunnsoppdateringer av apper og oppdateringer
Innstillinger>iTunes og App Store>Automatiske oppdateringer – skru av for Apper, Bøker og Oppdateringer.

Skru av Stedstjenester du ikke bruker
Innstillinger>Personvern>Stedtjenester – og skru av de av de appene som ikke skal ha tilgang.
Innstillinger>Personvern>Stedtjenester>Systemtjenester – skru av: Diagnostikk og bruk, iAd-annonser og Populært i nærheten.

Lukk apper du ikke bruker
Dobbelklikk på hjemknappen og sveip fra høyre/venstre for å finne app du kan lukke og sveip opp for å lukke. Du kan lukke opptil tre apper samtidig. Bruk tre fingre og sveip oppover.

Begrens av annonsesporing
Innstillinger>Personvern>Annonser>Begrens annonsesporing på

OPPDATERT (06.10.2013)

Jeg gjorde et grep i dag som synes å ha gitt ekstra batteritid, og som jeg synes jeg bør dele det med dere. Dette vil fjerne den delvise gjennomsiktigheten i blant annet: Varslingssenter og Kontrollsenter.

Skru av delvis gjennomsiktighet
Innstillinger>Generelt>Tilgjengelighet>Økt kontrast – sett på

Generelle strømsparetips:

Skru av Bluetooth
Sveip opp og tapp på Bluetooth ikonet (det i midten)

Skru av unødige Varslinger
Innstillinger>Varslingssenter> Inkluder – gå inn på den enkelte app og skru av for Vis i varslingssenter.

Skru av push på mail – bruk manuelt istedet
Innstillinger>Mail, kontakter, kalendere>Hent nye data – skru av for Push og velg Manuelt for den aktuelle kontoen.

Skru av LTE
Bor og ferdes du mest utenfor områder hvor LTE/4G ikke tilgjengelig kan du spare batteriet ved å skru av dette.
Innstillinger>Mobilnett – skru av for Aktiver 4G

Lykke til med strømsparingen!

72 hendelser på “iOS 7 sluker batteri! Slik fikser du problemet!”

 1. Uten å ha testet så veldig mye er jeg ganske sikker på at min iPhone5 har holdt lengre etter at jeg la inn iOS7.

  Har faktisk vært netter jeg har droppet å lade.

 2. Morten P Røvik

  Hei Anders,

  Nå ble jeg litt overrasket. Jeg har ikke hørt noen si det før.
  Har du noen teorier om hvorfor du får bedre resultat enn andre?
  Har du f.eks få apper? De appene du bruker bruker kanskje ikke nettilgang eller notifikasjoner?

 3. Enig med Anders. Har brukt iOS7 fra Beta 1, og etter Beta 3 (som var forferdelig på batteribruk) har min IPhone 5 vært bedre på batteri enn den tidligere var. Har ikke skrudd av noe, bluetooth, wifi, airdrop, stedsstjenester osv er alltid på. Varer nå over et døgn, mens jeg før gjerne måtte lade tidlig på kvelden.

 4. Hm, jeg gjorde ingen spesielle endringer i oppsett/apps rundt tiden jeg oppdaterte til iOS7, har hatt ca samme antall apps.

  Har heller ikke justert på noen av innstillingene annet enn stedstjenester for enkelte apps, bruker sjelden bluetooth og airdrop. Jeg er tilkoblet 3G/wifi 24/7.

  Fra 07.00 i går til 23.30 i går brukte telefonen faktisk bare 35% strøm ca, og nå er batterinivået på 46%. Det hadde jeg aldri klart med iOS6.

 5. Svein Ove Hareide

  IOS 7 sluker batteri. Helt enig. Vurderer å gå tilbake til 6. Har gjort alt som er omtalt for å spare, men må lade nesten 2 ganger daglig!

 6. Takk for gode tips!
  Min 4s slår seg av så fort den kommer til 20 % eller mindre. Veldig slitsomt. Får se om dette hjelper!

 7. Morten P Røvik

  Hei Sandra og Svein Ove!
  Det hadde vært fint om dere kunne komme tilbake hit etter at dere har prøvd et par dager og fortelle om triksene fungerer eller ei. På den måten får andre ta del i deres erfaringer.

 8. Hei du! iOS 7 er strømsluker til de grader ja, før så kunne man klare seg en dag uten lading, men det var den gang. Strømindikatoren min går ned til 36%, så slukker tlf, da er det visst tomt for strøm. Var innom deg for et par dager siden og har testet ut som beskrevet, men ikke noen stor endring på strømforbruket å merke. Men uansett, takker og bukker for gode tips og ellers en super nettside!

 9. Chr.Jørgensen

  Tusen takk for gode, og ikke minst forståelige råd!

  Denne var hjelpsom.

  Kan jeg abonnere på denne siden?

  Mvh

  Cj

 10. Morten P Røvik

  Hei Rune,

  Takk for skryt :)

  Har du forsøkt å restarte iPhonen? Hold inne Stand-by knappen til du får «Skyv for å slå av»?

  Om det ikke hjelper finnes det litt hardere lut: en hard reboot: Hold inne BÅDE Standby- og Homeknappen til du ser Applelogoen. Dette rydder litt ekstra opp.

  Det kan i ekstreme tilfeller være nødvendig å resette til fabrikkinstillinger og deretter kjøre tilbake en back-up evt installere alle paper pånytt.

  Lykke til!

 11. Hei igjen! Takk! :)

  Tror det er slukket og mørkt for min telefon, hehe. Har restartet den, satt den opp på nytt, men ingen ting har hjulpet det grann. Ribbet den for apper tidligere i dag, nok en gang, og legger ut på tur med nyladet telefon, tok fire/fem bilder, sjekket e-post og indikatoren duppet ned på 78%, og bare minutter etterpå var den nede i 37%. Fikk en sms, og indikatoren datt ned på 10% og advarselen om 10% dukket opp som den skal, besvarte sms`en, og da datt den ned til 1%. Når jeg kom hjem, plugget jeg telefon i laderen, og da startet den å lade på 42%!
  Nesten skremmende at den kan endre «personlighet» som dette. Har ikke lyst, men kommer det ikke en ny oppdatering så må man jo kjøpe ny telefon. Alt er i epler her hjemme, men det frister ikke med ny eplefon etter dette, mister litt motet. Men epler er jo så godt :)

 12. All verdens software kan jo ikke redde en telefon hvor batteriet er gåent. Det skjer ja, at de blir dårlige. Har hatt mange epler etterhvert, og også opplevd problemet du beskriver med en av dem. Det kan nok skje enten telefonen din er eple eller appelsin.. :)

 13. Helt klart Morten, men før oppdateringen var den ikke i nærheten av å oppføre seg slik, da var den som iPhoner flest, i alle fall lik de andre her i huset, ladet om natten og det klarte seg, Klart batteriet kan ha fått en smell akkurat den kvelden vi oppdaterte, men sjansen er liten. Så at batteriet faktisk tar kvelden i samme øyeblikk som overføringen av siste iOS er vel liten, men sjansen er jo der. :)
  Har mer tro på iOS-feil framfor totalt ødelagt batteri som fungerte meget bra minutter før! To andre 5ére i huset her er likedan, dog holder de bittelitt mer på strømmen.

 14. Dette skal jeg prøve.
  Min tømmer batteriet fra 100% til den blekker. Med minimal bruk. Ingen samtaler.
  Rundt 13 timer. Helt u-holdbart.

 15. Morten P Røvik

  Hei Marianne,

  Jeg har lett litt på nett for deg om dette. Det jeg fant sier at dette dessverre ikke lenger er mulig.

  Om du, eller noen andre som leser bloggen, finner en løsning så kom gjerne tilbake hit og del den med oss! :)

 16. Hei Morten

  Nå har jeg brukt innstillingene dine for å prøve å forbedre batterikapasiteten. Blir bra å se om det fungere. Takk for hjelpen:)

  En annen ting jeg har merket etter jeg oppdaterte til iOS7 er at jeg har mye dårligere dekning. Er dette noe du har hørt om fra andre? Vet du om noe jeg kan gjøre for å forbedre dette? Jeg har Chess (netcom) og har vært fornøyd med det til nå.

 17. Morten P Røvik

  Hei Line,

  Dekning og iOS 7 har jeg ikke hørt noe om dessverre.

 18. hei, jeg lurer på jeg har problem med melding background. er det noe løsninger med den nye systemet ios7 iphone 5 ?? den er for lyss og jeg prøvde enke lyssen men det hjelper ikke. jeg vil gjerne bytte background hvis det er mulig.

 19. Morten P Røvik

  Hei Nala,

  Du kan endre bakgrunnsbilder og lysstyrke her:
  Innstillinger>Bakgrunner og lysstyrke

  Du kan også helt fjerne den gjennomsiktige effekten som finnes bl.a Varslingssenter og Kontrollsenter og andre delvis gjennomsiktige bokser. Dette vil øke lesbarheten:
  Innstillinger>Generelt>Tilgjengelighet>Øk kontrast – sett på.

  Du kan også øke lesbarheten ved å skru på Halvfet skrift:
  Innstillinger>Generelt>Tilgjengelighet>Øk

 20. Har nå fulgt en del av rådene dine. Noen av tjenestene lar jeg fremdeles gå som bluetooth (pga synkronisering med bilen). fra kvelden og gjennom hele natten (ca 14 timer) brukte min Iphone 4S 20% av batteriet. Fra jeg stod opp og de neste 10 timene hadde jeg forbruk på ca 40% av kapasiteten. Så etter omkring et døgn så har jeg brukt 60% av batteriet noe jeg mener er en viss forbedring. Har surfet litt på nettet. ringt 7-10 anrop og tilsvarende i sms.

 21. Morten P Røvik

  Hei Daniel,

  Høres ut som en relativt vanlig iOS hverdag det der. Jeg har nå ca 20% igjen på min iPhone 5 med moderert til lett bruk. Det er hva jeg har lært meg å leve med med iOS 6 og nå iOS 7.

 22. Tilbakeping: Høsten er her |

 23. Tilbakeping: iPhone 5 kan gi deg en ekstremregning på mobildatatrafikk!

 24. Morten P Røvik

  Hei Bibbi,

  Så flott! Hvordan du klarer det å få batteriet til å holde så lenge er for meg et lite mysterium. Men et flott sådan :)

 25. Nå skal det sies at telefonen bare er 2-3 mnd gammel ;-) Men jeg merket STOR forskjell når jeg fulgte alle disse tipsene over her….

 26. Hei
  Har et spørsmål om Ipad. Lastet ned IOS 7 og senest IOS 7.03. Den første gikk greit, men da 03 ble innstallert forsvant strømmen omtrent med en gang!
  Jeg bruker denne bare til surfing etc og ikke ringing.
  Batterinivået var på 70% i går kveld og i morges var den avslått. Batteriet tømmes i løpet av natten når det er uvirksomt! Tidligere ladet jeg kanskje hver 2.-3. dag.
  Har nå gått gjennom tipsene dine, så få vi se hva som skjer. Etsiste spørsmål: Kan man bruke Ipaden mens den lader? Har «hørt» at batteriet ikke lader skikkelig om duppeditten brukes under lading?
  På forhånd takk :-)

 27. Morten P Røvik

  Hei Rigmor,

  Jeg har ikke hørt om at 7.03 skal være spesielt utsatt for strømtømming slik du beskriver. Det eneste jeg kan tenke meg kunne forårsake dette er om du har skrudd på automatiske nedlasting av app-oppdateringer og at du hadde mange apper som trengte oppdatering?

  Se forøvrig her: http://mortenrovik.senson.no/2012/10/iphone-5-kan-gi-deg-stor-telefonregning/

  Dette er nok ikke direkte relevant til din problematikk, men greit å sjekke ut om din iPad har 3G.

  Det er såvidt meg bekjent ikke forringende på batteriet å bruke iPad mens du lader. Det eneste som skjer er at batteriet lades senere.

  Om du kobler iPad til en Mac/PC eller bruker en lader som er tilpasset iPhone, så vil batteriet bruke laaaang tid å lade og kan slutte å lade om du bruker iPad.

  Dette skyldes at iPad trenger 2,1 A ladestrøm som da ladekilden ikke klarer å levere.

 28. Takk for tips, har nemlig akkurat det samme problemet med min 4s :( -helt uholdbart! Håper tipsene hjelper litt..
  Et annet problem er at lyden stadig faller ut, og at lydknappene på siden av telefonen da ikke fungerer. Har du et tips for dette??

 29. Morten P Røvik

  Hei Nina,

  Min kone har hatt samme problem med sin 4S – lyden faller ut og knappene funker tidvis ikke. Har dessverre ingen gode tips på å løse dette. Annet enn det som min kone gjorde – kjøpe seg en iPhone 5 :-)

  Når det gjelder strømsparetips så kom gjerne igjen om en stund og fortell om dine resultater – da hjelper du andre i samme situasjon.

 30. Heisan.
  Fulgte rådene som ble gitt i artikkelen på min gamle Iphone 4 (over 3 år gammel…).
  Kjørte i tillegg en hard reboot ved å holde begge knappene inn til apple tegnet lyste.
  Fra morgen til kveld hadde den bare sunket til 82%. Normalt etter oppdateringen til IOS7 ville den vært på 30-40%
  Vil derfor anbefale forsøke disse triksene. Takk for gode råd:)

 31. Morten P Røvik

  Hei Stig,

  Så fint du fikk gode resultater. Det var virkelig en forbedring må jeg si!

 32. Hei. Batteriet gikk plutselig ned til 1% uten at det gikk tomt. Kunne fortsatt benytte min 4S. Etter at jeg måtte slå av telefonen pga flytur vil ikke iphonen starte igjen. Ber meg koble til strøm, noe som ikke hjelper. Måler viser tomt batteri, mens det antagelig er fulladet. Tips?

 33. Morten P Røvik

  Hei Frank,

  Om du ikke allerede har forsøkt det så prøv å la tlf stå på lading noen timer og se om det ikke fikser biffen. Om iPhone blir dyputladet så lar den se ikke starte rett etterpå.

  Om du får den til å lade etter dette så kan det å sette opp telefonen fra bunnen være noe å vurdere. Altså backup via iTunes/iCloud og sette tilbake til fabrikkinnstillinger. For deretter å installere alle apper en etter en.

  Om batteriet er dødt så kan en tur til Dr. iPod i Oslo være lurt. Han er kjent for rask «på dagen service» ved drop-in. Sjekk: http://www.dripod.no

  Har ikke prøvd han selv, men hører pene ting om ham.

  Lykke til!

 34. Hei.
  Fikk igår ny iPhone 5s og hadde 100% da jeg lå meg og 43% da jeg sto opp. Ble skremt, dette skjedde ikke med min gammle iPhone 4s….. Har nå ordnet på innstillingene og håper batteriet varer lengre. Om ikke hva bør jeg gjøre??? Synes dt er dårlig at jeg må lade en helt ny tlf 2 ganger daglig!!!!!!!

  Anita

 35. Morten P Røvik

  Hei Anita,

  Det synes jeg var et rått batteribruk når telefonen ikke er i bruk… Det kan være at det har sammenheng med synkronisering av data? Har du hatt en iphone tidligere som du har tatt backup av over Wifi til iCloud eller iTunes? Og at den nye har fått samme oppsett?

  Dette vil rette seg over tid om så er. Det som kanskje kan være verre er om du opplever at den bruker MASSE mobildata for å synke seg. Anbefaler at du logger deg på Dine Sider hos din mobiloperatør og sjekker mobildataforbruket ditt slik at du ikke får noen ubehagelige overraskelser på regningen.

  Lykke til!

 36. En eller annen gang i løpet av IOS 7.0.1 til 7.0.4 oppgraderinger begynte min par år gamle 4S å oppføre seg merkelig. Når den utsettes for fukt, i lomme under langrenn, kommer den opp med ladeplugg tegning i displayet før den slår seg av. Kommer med samme symbol ved forsøk på slå den på igjen, og kutter. Før IOS 7 kan jeg aldri huske å ha sett ladesymbolet. Har vel satt i lader ved 5-10% igjen.
  Kan være 50 – 70% av kapasitet igjen før jeg går. Når jeg setter i lader er den umiddelbart oppe på samme kapasitet igjen. Nesten som fuktsensor er blitt overfølsom. Har ikke skjedd ellers under daglig drift. Har underveis lagt inn de fleste av disse sparerådene, ser ikke ut til å ha noe med det å gjøre. Ser av div. forum lignende opplevelser, men har ikke funnet noen løsninger. Skal nå prøve en Hard Reboot.
  Veldig bra tiltak denne bloggen! :-)

 37. Morten P Røvik

  Hei Bengt,

  Takk for hyggelige ord om bloggen :) Denne fuktsensorproblematikken har jeg ikke hørt om før og har således lite å bidra med, dessverre.

  Lykke til med hard reboot!

 38. Hei Morten,
  Da skal jeg teste om batteri holder seg lengere, utrolig irriterende å måtte telefon flere ganger ila dagen. Og telefon er ikke ett år ennå :S

 39. Har opplevd nesten det samme som det Bengt beskriver (bortsett fra at min 4S fremdeles går på IOS 6.1.3). Ved et par/tre anledninger har telefonen slått seg av når har tatt den opp av lomma ute (ikke spesielt kaldt eller fuktig vær); ladepluggsymbolet vises når forsøker å skru den på igjen. Dette til tross for at det skal være mye batteritid igjen, og fort oppe i samme kapasitet som den var før den skrudde seg av. Høres ut som om dette kanskje ikke bare har å gjøre med IOS7. Har forøvrig drøyd med oppdatering til IOS7 da hører at endel angrer på denne oppdateringen på 4S (blir tregere, spiser batteri osv). Eller er det mer å vinne enn å tape på en oppgradering?

 40. Morten P Røvik

  Hei Hege,

  Jeg har blitt veldig glad i iOS 7. Den har endel funksjoner som gjør iPhone livet enklere.

  Så jeg stemmer for oppgradering :)

 41. Min iPhone 5 oppfører seg nøyaktig på samme måte som Bengt beskriver over.

  Så fort jeg er utenfor døren, konker den helt ut, også i tørt vær. Jeg har inntrykk av at det skjer med det samme den opplever frisk luft! Jeg har gjennomført alle batterisparingstipsene ovenfor, men mobilen slår seg av med beskjed om at batteriet må lades. Jeg får ikke slått den på igjen uten å sette den i en lader. Dette skjer til tross for at batteriet er helt fullt når jeg går ut av døren. Når jeg kobler den til laderen, og på den måten får slått den på igjen, ser jeg at batteriet aldeles ikke er tomt, men snarere nesten fullt. Kjempeirriterende! Jeg har lyst til å se på andre muligheter enn iPhone, selv om jeg definitivt foretrekker Apple-produkter fremfor PC-greier. Håper du har funnet ut noe om denne problemstillingen siden siste oppdatering her.

 42. Morten P Røvik

  Hei Trine,

  Skjønner godt du er frustrert, det ville jeg også vært!

  Men du har vel garantitid igjen på telefonen? Dette høres ut som en hardwarefeil, siden den påvirkes av fysiske endringer. Jeg ville satt meg ned og skrevet ned alle aspekter som kunne være relevant av problematikken og skrevet den ut og tatt den med meg i butikken jeg kjøpte den og reklamert. De fleste gode butikker gir deg en lånetelefon i servicetiden. Være klar over at du kan få en skikkelig dum-telefon i utlån.

  En annen ting du bør være klar over er at alle smartmobiler er veldig allergiske ovenfor fuktighet. Det kan være å ha telefonen i en jakke som er fuktig/våt, eller i en bukselomme under joggeturen. Det kan være nok. Grunnen til at jeg nevner det er at iPhone har fuktsensorer plasser slik at servicepersonell kan raskt fastslå dette. Om du leverer inn til reparasjon så kan du oppleve at de belaster deg for undersøkelsen om de finner fuktskade og at du kan få spørsmålet om du ønsker at de reparerer telefonen mot betaling.

  Lykke til med til din værhane av en iPhone 5 :)

 43. Hei. Bengt igjen.
  Vil bare komme med en liten oppdatering siden det tydligvis er flere som plages med fuktsensor.
  Har nå prøvd med Hard Reboot, og 3-4 fullstendige utladninger(lader helt ut, slår på 2,3 ganger etterpå for å tømme batteriet helt, så full oppladning), for å forsøke å kalibrere batteriet, men ingenting hjelper.
  Det kan jo være at det har oppstått en hardware feil etter et par år, eller helst at det er kommet fukt i telefonen tilfeldigvis i perioden med 3-4 IOS 7 oppgraderinger. Problemet er jo at man ikke uten videre kan ta ut batteriet og få tørket telefonen skikkelig. Kan nevne at min forrige telefon var en Nokia E72. Den mistet jeg i lysløypa, den lå under snøen i 5 måneder før jeg fant den igjen på våren. Jeg tok ut batteriet, tørket den, ladet den opp, slo seg på med en gang, og alt fungerte tilsynelatende. :-)
  Det merkelige med IPhone 4S er jo at jeg ikke hadde noen av disse problemene i 2 år, med samme bruksmønster. Skal prøve å legge den nær inntil vedovnen og se om den tørker :-) og venter spent på neste IOS oppdatering, lurer nå enda på at de har gjort noe lite smart med softwaren. Men mest sannsynlig er det vel fysisk betinget.
  Jeg vil også anbefale de som har kjøpt Iphone 5 og har garanti, om å be om å få byttet telefonen.

 44. Hei Bengt,

  Takk for tips – selv om de ikke funker for deg heller :-) Vet du hvor lenge man har garanti på en iPhone 5? Jeg kjøpte min i september 2012 omtrent samtidig med at den kom ut på markedet. Jeg ble litt i tvil om hva som vil skje hvis jeg tar den med til en Apple-butikk for å få dem til å se på den. Mener jeg har lest et sted at hvis de finner ut det er et fuktproblem, så er det plutselig bare min egen feil, og de har intet ansvar – OG undersøkelsen koster MEG penger.

 45. Hei Trine.

  Jeg har ikke erfaring med garanti siden dette er min første Iphone. Men har du kjøpt den i butikk gjelder jo norsk kjøpslov. I tillegg bør det være minimum 2 års garanti. Som sagt vet jeg ikke hvordan det forholder seg med forhandlere, garantirep. og fuktproblemene. Så lenge telefonen ikke har vært i vann og ved ellers normal bruk, burde garanti gjelde. Virker søkt at de skal ha betalt for å åpne telefonen for bare å si at fuktsensoren har vært utløst. Du får si hva du har hørt og gjøre avtale med de på forhånd.
  Men det er vel litt for optimistisk å tro at du får byttet telefonen :-(
  Du får vente og se om noen andre kommenterer. Morten har sikkert kjennskap til dette.

 46. Morten P Røvik

  Hei Bengt og Trine,

  Det jeg vet er at om fuktsensorene slår ut på iPhone har du en vanskelig sak som forbruker. Det er egentlig forbausende lite som skal til før en smarttelefon får fuktskader. Det gjelder alle smarttelefoner som ikke er fukt/vannbeskyttet. Det skal forøvrig ikke være vanskelig å sjekke om du mobil har fuktsensorene utløst. Og det er kontrovers om dette faktisk er grunn til å avvise din klage. Les mer om dette på Amobil.

 47. Hei, takk for fine tips :)
  Jeg opplever også å måtte lade tlf 2 ganger daglig, så jeg tester tipsene dine for å se om det vil hjelpe!
  Men kan det lønne seg å gjøre en «hard reboot» på tlf? Har iphone 5 og hatt den siden Juni13. Hvordan fungerer den harde rebooten? Fjerner den apper osv den også?

  Takk for hjelp på forhånd :)

 48. Morten P Røvik

  Hei Helene,

  Hyggelig du har hatt glede av tipsene.

  En hard reboot, eller hard reset som det også kalles, skal i utgangspunktet kun brukes når telefonen låser seg. Ingen apper avinstalleres og telefonens instillinger forblir som før. Det som skjer er at alle apper avsluttes og minnet på telefonen nullstilles. Dette kan i noen tilfeller løse problemer og få telefonen til å oppføre seg normalt.

  Jeg har lest at dette kan sammenlignes med en hjertestarter og er ikke å anbefale å gjøre om det ikke trenges.

  De aller fleste problemer løser seg ved en restart. Neste steg, om det ikke gjorde susen, vil være å nullstille telefonen, installere apper og sette opp innstillinger pånytt.

  Jeg har hatt iPhone siden den første (2. gen) kom til landet. Og jeg har løst de fleste problemer med telefonen med ovennevnte metode.

  Håper dette var til hjelp og svarte på spørsmålet ditt :)

 49. Hei.

  Fint med sparetips. Jeg har byttet til iPhone 5 nå, byttet med en annen telefon jeg hadde så den er brukt litt over ett år. Ble veldig overrasket over hvor fort batteriet tappet seg.

  I mot den Samsungen jeg hadde så fikk jeg bakoversveis :P

  Har nå gjort alle endringene du har beskrevet her så det blir spennende og se om det hjelper. Tror ikke batteriet har forringet seg til å bli så dårlig på ett års bruk…håper jeg da.

 50. Tilbakeping: Nå med iPhone… | Knut Einar

 51. Takk for hjelpen Morten min iphone 5 ble tom for batteri på 4 timer, men når jeg prøvde metodene dine ble batteriet tomt om 6 timer. Så takkk

 52. Aleksandrina

  syns ikke batteritiden på min Iphone 5 har endret seg noe etter iOS7 :O

 53. Hei! Etter at jeg oppdaterte min iphone til ios7 så slukte den strøm. Så googlet jeg litt rundt og fant ditt innlegg. Jeg gjorde alle tingene som du hadde skrevet, og det funket :). Før så måtte jeg ladde hele tiden, men nå så kan det gå en dag før jeg slipper å ladde:). Tusen takk for at du skrev dette innlegget, det var til stor hjelp :D.

 54. Hei! Jeg ble tipset om denne siden så har gjort alt som står her nå.. Jeg har hatt iPhone 4 med den gamle iosen og har kun måtte lade den 1 gang om dagen.. Kjøpte meg ny 5s som jeg kun har brukt 3 dager og har måtte ladet den 2 ganger om dagen allerede! Kjipt med ny tlf og sååå dårlig batteri allerede :( krysser fingra for at dine tips hjelper ellers skal jeg levere den tilbake og utforske nye jaktmarker ;)

 55. Morten P Røvik

  Hei Lene, jeg vet at tipsene virker :) Om ikke kan du komme tilbake hit og kjefte på meg :)

 56. Måtte plutselig lade mobilen min 3 ganger daglig – og telefonen klarte seg ikke gjennom natten engang. Sjekket telefonen, prøvde ulike ladere ++ før jeg fant denne siden. Etter å ha fulgt eksemplene her, så er batteritiden min helt tilbake igjen – om ikke bedre! Tusen takk! :D

 57. Har du merket forskjell på batteri etter iOS 7.0.2? Har iPhone og etter det har batteriet vært dårlig syns jeg. Ser batteriet blir dårligere og dårligere mens jeg bruker tlf

 58. Morten P Røvik

  Hei Kristian,
  Kan være at du har en prosess eller app som kjører konstant i bakgrunnen og at dette tapper batteriet raskere enn forventet. Jeg har ikke merket noen nedgang i batteritid etter oppgraderingen til 7.0.2 selv. Har heller ikke hørt fra andre om dette.
  Forsøk følgende: Restart telefonen og se om ikke det avhjelper situasjonen.
  Om det fortsetter, forsøk følgende: Foreta en Hard Reboot: Hold inne Hjem- og Standbyknappen i ca 10-15 sek. Når du ser eplet kommer på kan du slippe knappene.
  Hjelper ikke dette så kom tilbake hit så har jeg noen andre triks på lager som kanskje kan virke :-)

 59. Hei. har prøvd hard reboot men uten hjelp. skal prøve å bruke den HELT tom så lade den helt opp igjen. spurte en venn av meg og han var enig med meg. tlf hans skrur seg av mens den har 10 prosent igjen.

  andre tips?

  avslutter apper hele tiden :) dobbeltklikker og drar de opp

 60. Morten P Røvik

  Hei igjen Kristian,
  Neste mulighet vil være å resette telefonen helt og installere apper en og en. Ikke en ideel løsning, men effektiv. Det vil forøvrig Apple Support be deg om å gjøre før de godtar retur for reparasjon. Det insisterte de på en gang for noen år siden når en av mine gamle telefoner kranglet. Fungerte godt å resette. Kan være mye jobb da om du har mange apper og har skreddersydd telefonen mye.

 61. Hei, jeg har en gammel iPhone 4, det er mange problemer med den. Men det største er batteriforbruket. Om morningen har jeg 100%, men når det har gått kanskje 3-4 timer er den helt død. Uten at jeg har brukt den! Batteriet slukes og jeg bruker den ikke? Og et annet problem er at hjem knappen er ødelagt, så får ikke brukt den. Har du noen tips tips det?( jeg har sånn autotouch ting)

 62. Morten P Røvik

  Hei Synnøve,
  Det kan høres imot som om din iphone4 er kommet et punkt hvor batteribytte og evt bytte/rep av Hjem-knappen er på sin plass.
  Et mobilbatteri har begrenset levetid og har telefonen vært i aktivt bruk siden kjøp er nok det tilfelle her.

  Det finnes flere som utfører slike «operasjoner» bl.a i Oslo.
  Ta kontakt og be om å er tilbud på jobben da vel!
  Lykke til!

 63. Hei, min iphone 4 ble plutselig ødelagt. Eller den skrudde seg av, me jeg trykker på hjemknappen kommer det et blått sceneteppe lignende motiv. Oppe i høyre hjørne er det en svart runding med en grønn strek rundt. Jeg har prøvd å holde inne hjem knappen og avkappet samtidig utallige ganger uten respons. Jeg hører når noen regner og kan ta telefonen, men jeg ser det ikke. Det viser bare det blå «sceneteppe» jeg er desperat etter hjelp! Takk

 64. Morten P Røvik

  Hei Hedda,
  Det høres ut som om iPhonen din er seriøst syk… Jeg vil anta at den er eldre enn 5 år? Om ikke har du reklamasjonsrett på den og kan ta den og kvitteringen og kanskje få den reparert gratis hos selger. Ellers hører jeg gode ting om Dr.iPod i Oslo.

  Lykke til!

 65. Min IPhone 5 må lades minst 3-4 om dagen…den kan plutselig gå fra over 50% batteri til 10-15% mens jeg skriver en sms…for så å skru seg av. Når jeg setter den i laderen er batteriet oppe i noen å 40% med en gang. Fryktelig slitsomt! Nå har jeg fulgt dine tips og råd så nå er jeg spent og håpefull… :)

 66. Hei,

  Dette var en interessant tråd.

  Jeg hadde hørt advarsler om økt strømforbruk med nytt operativsystem, og drøyde oppdatering til nytt IOS system på min iPhone 4s inntil februar 2015. Med det gamle operativsystemet (som hadde helt annen lay-out, iOS5) hadde telefonen min (4s) batterikapasitet som var til å leve med, -bortsett fra hvis du skulle ta noen bilder ute. Da slo telefonen seg av plutselig av til tross for 30-40 % strøm. Ved innkoblet lader viste den igjen 30-40% strøm. Ser og hører flere andre sliter med samme problem.

  Etter oppdatering til IOS 8.2 forble batterikapasiteten omtrent som med iOS 5, men da jeg oppdaterte til 8.3 var forandringen dramatisk negativ umiddelbart etter oppdatering! Telefonen tappes for strøm, og slår seg av når en minst forventer det. Utrolig kjedelig, og jeg hadde heller ikke skrudd av særlig mange funksjoner på forrige versjon.

  Skal uansett prøve tipsene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen