Test: Nokia Kjør – Lumia 900

Nokia Lumia 900 med Nokia Kjør i landskapsmodus

Jeg langtidstester en Nokia Lumia 900 og har tidligere unboxed en Lumia 800 og senere  laget en videogjennomgang av mitt inntrykk av Lumia 800.

Jeg har testet Lumia 900 sitt kamera og testbilder finner du her.

Denne gangen er det Nokia Kjør som står for tur.

Nokia Kjør er Nokias satsing på en GPS app som du får med i både Lumia 800 og 900. Appen har beveget seg fra å være uten særlig verdi til å bli en fullverdig GPS løsning.

Nokia Kjør mangler en del funksjoner for å være i toppsjiktet av GPS apper. Den mangler bl.a. trafikkinformasjon, POI (Points of interest), via-ruter og annet som er tilgjengelig i betalapper.

OBS Flere bilder under saken

Men den har de essensielle tingene du trenger:

 • Hvor langt igjen til ankomst? Klokkeslett, gjenstående avstand eller minutter.
 • Tydelig og lettlest kart.
 • Hastighet og advarsel om du kjører over fartsgrense
 • Tydelig anvisning av avstand og retning på neste avkjøring
 • Zoom inn og ut av kart
 • Fullskjermsnavigasjon
 • Nedlastbare kart slik at du bruker minimalt med mobildata
 • Mulighet for natt-tilpassede farger på skjermen.

Jeg har brukt Nokia Kjør samtidig som min iPhone 4S med Navigon GPS app (ja – jeg vet jeg er nørd…:). Den største forskjellen i ytelse som jeg kunne legge merke til var at Nokia Kjør har en  svakere adresseliste. Bl.a fant den ikke min hjemadresse eller  parkeringshuset i Prinsensgate. Den fant veien, men ikke veinummeret. Men til den prisen er jeg villig til å se etter husnummeret!

Men til den prisen er jeg villig til å se etter husnummeret!

[box type=»info» border=»full»]Oppsummert: en enkel, men god GPS applikasjon som gjør hverdagsjobben en GPS skal gjøre. Uslåelig pris![/box]

 

4 hendelser på “Test: Nokia Kjør – Lumia 900”

 1. Den har ikke en dedikert offline POI base, men søker du f.eks. på bedriftsnavn finner den ofte adressen hvis du er online (den gjør et Bing-søk), ganske likt Google Navigator på Android bare med mindre treffrate (antagelig fordi Google er bedre enn Bing).

  Er enig med deg, Nokia Kjør i versjon 1.0 var tilnærmet ubrukelig. Nå i versjon 2.0 er den veldig god med tanke på at prisen er kr. 0,-.

  NB: Fra Windows 8 blir forøvrig Nokia Kjør standard på alle Windows Phone, ikke bare Nokia.

 2. Morten P Røvik

  Takk for utdyping Gaute.
  Har skjønt at WP8 ikke kommer til noen av disse, men kun en avkortet utgave – WP 7.8. Blir spennende å se hva som kommer med den. Og om forskjellen til WP8 blir stor.

 3. Tilbakeping: Vinn en Lumia 900 - konkurranse

 4. Rolf Kanstad

  Bra info Morten. Når man leser om produkter i VG og leser tilhørende kommentarer er det veldig Tabloid, og mange kraftuttrykk. Din blogg og dine tester er saklige, informative og lettleste for oss som ikke er på nerdenivå. Derfor lar jeg VG og E24.no etc få hyle og gortelle om hva som er nytt. Så bruker jeg dine tester og objektive fakta som guideline.. Keep on!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen