Test: Penclic mus

Penclic trådløs mus

Ennå et nytt musekonsept som lover gull og grønne skoger? Jeg må innrømme at dette var min initielle reaksjon når jeg fikk tilbud om å teste Penclic.

Musen kommer i to varianter en med og en uten ledning. Jeg har testet den uten.

Da musen ankom hadde jeg slitt i tre-fire uker med vondt i en skulder. Denne vondten kom som følge av for mye tastatur og musebruk. Vi hadde noen travle uker med mye koding og mailkorespondanse som gav utslag i skulderen.

Jeg var skeptisk til å bruke den fordi jeg var redd for at den ville gjøre vondt verre for skulderen. Og jeg startet veldig rolig med å bruke den en time om dagen for å se an formen.

Musen har, som annet nytt utstyr, en lærekurve og -tid. Og du må regne med at jobbe litt med museoppsettet på Macen for å få tilpasset den din skjermstørrelse og din perfekte pekerhastighet.

Men jeg bestemte meg for å ikke gi opp, men gi den et ordentlig forsøk. Og etter ca 14 dager så merket jeg at jeg stadig strakk meg etter Penclip musen i stedet for Trackpaden.

Jeg liker nå musen godt og bruker den daglig. Den oppleves nå som en naturlig forlengelse av armen og belastningen på arm/skulder oppleves som mindre. Fordi musen er laget slik at du holder den som en penn og beveger kun selve hånden og ikke armen så oppleves belastningen på arm/skulder mindre.

To ting jeg skulle ønske var annerledes:

  1. Musen kommer uten egen musesoftware for Mac (finnes for Win).
  2. Skrollehjulet er ikke trinnløst og uten «etterskroll».

Penclic - uten en tråd
Fordi musen kommer med tilsammen 5 knapper og kun 2 av de fungere under Mac – venstre- og høyreklikk så begrenser musen seg. Jeg er vant til Trackpad med et stort utvalg med bevegelser som trigger alle mulige kommandoer og savner spesielt bla til høyre og til venstre stort. Det å ikke kunne med museknapper bla frem og tilbake i nettlesersiden oppleves hemmende.

Dessverre skriver Penclic på sine hjemmesider at: «Vi har inte möjlighet att erbjuda en gratis programvara för knapp programmering till Mac för tillfället.» Og de peker deg til et tredjeparts nettsted for nedlasting av hva som synes å være en utdatert driver hvor Penclic ikke nevnes med et ord. En henvendelse til Penclic gir samme respons – et klipp og lim fra deres hjemmeside og uten svar på mitt spørsmål om dette vil endres i fremtiden.

Skrollehjulet på Penclic er av «hakkesorten» hvor man kjenner at man knepper over «hakk» når man skroller. Dette er, etter mitt skjønn, en underlegen måte å løse skrolling på. Spesielt sammenlignet med skrolling på noen av Logitech sine muser. De som har testet en slik mus skjønner nok hva jeg mener med «etterskroll». Denne måten å skrolle på krever mindre energi og mindre antall bevegelser spesielt på raske og lange skrollinger.

Jeg vil varmt anbefale Penclic om å få laget en musedriver slik at man kan få programmert alle musens 5 knapper på en Mac og at man bytter ut skrollehjulet med et trinnløst et med etterskrolling.

Da kan jeg nok pensjonere Trackpaden min!

Du kan kjøpe Penclic bl.a. hos Dustin.no

Har du lyst til å oppmuntre meg til å teste andre produkter så skriv en kommentar under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen