iPhoneholder til MC

iPhone case til MC/sykkel

OPPDATERT: Jeg har teste caset og har oppsummert mine foreløpige kommentarer i kommentarfeltet under. Anbefaler deg å lese dette.

Jeg har sluttet å bruke GPS dingser til navigasjon. Dvs si jeg donerte min siste TomTom til Spellemannsnominerte og plateklare Trym Bjønnes sin twitterturne.

Siden har jeg kun brukt Navigon Appen på iPhone til navigasjon. Til bilen bruker jeg iPhone i TomTom sin gamle bilholder med GPS-signalforsterkning. Til min Harley-Davidson V-Rod motorsykkel har jeg til nå brukt Tigra Bike Mount.

Tigra sin løsning har to begrensninger som jeg har irritert meg over; ingen mulighet til strøm fra sykkelen og den dekker til lyssensoren. Og spesielt det siste har vært til irritasjon på turer. Det at lyssensoren er tildekket gjør at iPhonen tror du er i stummende mørke og skrur ned skjermlysstyrken ned på minimum. Og det er jo det motsatte av det du ønsker når du kjører i strålende sol. Løsningen har da vært å gå inn i Innstillinger -Lysstyrke og skru av Autolysstyrke og skru lysstyrken på topp. Og så selvsagt gjøre det samme når du er ferdig med kjøreturen…

Bruker du GPS på iPhone så er det en ting som er sikkert og det er at batteriet blir tomt på rekordtid. Så når Ronny Andresen hos iDingz fortalte meg at han skulle få inn en ny holder som løste begge disse problemer ble jeg interessert.

Kan vris til horisontal retning
eller vertikal - og alt i mellom

Holderen er litt lenger enn Tigra sin for å få plass til ladestøpselet inne i caset. Og det er en slags gummipakning som skal sørge for å holde regne og fukt ute fra der ledningen kommer inn. iPhonen ligger i en «seng» av myk gummi som fungere også som pakning mot lokket. Dette er hengslet på toppen av telefonen mot Tigra sin sidehengsling.

Så langt ser den bra ut og jeg gleder meg til å teste den på veien.

Bike mount hos Idingz for 349.-
Tigra hos iDingz 449.-

Ønsker du at jeg skal skrive en oppfølgingspost etter jeg har testet? Oppmuntre meg til det i kommentarfeltet!

Disclaimer: Jeg har fått dette produktet fra iDingz for test.

7 hendelser på “iPhoneholder til MC”

 1. Morten P Røvik

  Jeg har fått testet det litt mer. Og jeg er ikke sikker på om det var mitt eksemplar som var et mandagseksemplar eller om det er et generelt problem med caset.

  Det synes å være en dårlig tetningspropp over hodetelefonhullet og caset ser ut til å være litt for tight for min 4S. Det første resulterer i at proppene flagrer ut og er utsatt ved nedbør og det siste resulterer i at mobilen får trykket standbyknappen inn konstant, med det resultat at mobilen forsøker å skru seg av hele tiden…

  Jeg har en avtale om å møte importøren for å diskuterer dette og se om det er mulig å få endret caset om mine erfaringer viser seg å være konsistente med alle casene.

  Jeg kan ikke anbefale dette caset slik det fremstår i dag med mitt eksemplar.

 2. Okaj, takk for kjapt svar! Ser etter noe å ha på (trå-)sykkelen min, har du evt noe annet å anbefale? :)

 3. Morten P Røvik

  Det andre caset jeg har testet er Tigra (se link i artikkelen) og det er pt flere hakk bedre. Kan du leve med ulempene jeg nevne i posten så er det et godt case.

 4. Anette Grøndahl

  Den må jo være perfekt for sånne som meg (som ikke finner veien) på sykkelen!
  Lurt på mang en gang om jeg skulle tatt gps`n i lomma, men den er litt stor.
  Gleder meg til videre oppfølging :-)

 5. Michal Malmo

  Hei!
  Har akkurat kjøpt en holder lignende den du tester. Har også blåtann i hjelmen, men får ikke audio inn fra navigasjonsappen…noen tips?

 6. Morten P Røvik

  Hei Michael,
  Det kan være så mye som gjør at du ikke får GPS-anvisningene over blåtann. Er du sikker på at blåtanndingsen i hjelmen støtter det? Det har hendt meg at blåtanndingser ikke tar med denne type lyd, men spiller f.eks. musikk….

  Forslår at du leser deg opp på blåtanndingsen manuel, evt kontakter butikken/leverandør om dette støttes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen