Kjedelig kjedebrev


I denne store verden er det ikke alltid like lett å vite hva som er sant og hva som ikke er det…

For en tid tilbake sendte flere av mine gode og noe godtroende venner meg en kjedemail. Denne oppfordret til å kopiere innholdet og sende det hele videre til flere. Når listen var blitt på 120 stk skulle den sendes til en e-postadresse i det Sør-Afrikanske politi.

Dette var selvsagt en bøllemail eller hoax som det også kalles. Og fordi mine venner er gode mennesker som ønsker å forandre verden så sendte de den videre til meg og andre.

Nå er det sånn at selv om det står i avisen så er det ikke alltid sant… og når det står i en epost på engelsk og med ukjent opphav så burde det kanskje ringe en klokke? :-)

Sannheten er at denne mailen spammer det Sør-Afrikanske politiet og hjelper IKKE DET DUGG for voldtatte barn eller andre.

Hvordan avsløre tullet?
Å avsløre dette er ganske enkelt. Bruk en søkemotor f.eks. Google til å søke på deler av teksten og pluss på ordet hoax for å finne sider som kan validere sannhetsgehalten i budskapet.

Eks: «utdrag av tekst fra mail» hoax

I dette tilfellet fant jeg disse:
http://www.breakthechain.org/exclusives/cpupet.html
http://www.progress.org.za/index.php?id=5
Og fra South African Police Service: (som eposten skal sende til!)
http://www.saps.gov.za/_dynamicModules/internetSite/faqBuild.asp?myURL=242

Konklusjonen
Vær ikke naiv på internett og valider sannhetsgehalten i mailer og annet du sender videre!

Jeg har forøvrig diskutert den største trusselen mot sikkerhet på internett her den bør du lese om du lurer på hva trusselen er!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen