Kjedelig kjedebrev


I denne store verden er det ikke alltid like lett å vite hva som er sant og hva som ikke er det…

For en tid tilbake sendte flere av mine gode og noe godtroende venner meg en kjedemail. Denne oppfordret til å kopiere innholdet og sende det hele videre til flere. Når listen var blitt på 120 stk skulle den sendes til en e-postadresse i det Sør-Afrikanske politi.

Dette var selvsagt en bøllemail eller hoax som det også kalles. Og fordi mine venner er gode mennesker som ønsker å forandre verden så sendte de den videre til meg og andre.

Nå er det sånn at selv om det står i avisen så er det ikke alltid sant… og når det står i en epost på engelsk og med ukjent opphav så burde det kanskje ringe en klokke? :-)

Sannheten er at denne mailen spammer det Sør-Afrikanske politiet og hjelper IKKE DET DUGG for voldtatte barn eller andre.

Hvordan avsløre tullet?
Å avsløre dette er ganske enkelt. Bruk en søkemotor f.eks. Google til å søke på deler av teksten og pluss på ordet hoax for å finne sider som kan validere sannhetsgehalten i budskapet.

Eks: «utdrag av tekst fra mail» hoax

I dette tilfellet fant jeg disse:
http://www.breakthechain.org/exclusives/cpupet.html
http://www.progress.org.za/index.php?id=5
Og fra South African Police Service: (som eposten skal sende til!)
http://www.saps.gov.za/_dynamicModules/internetSite/faqBuild.asp?myURL=242

Konklusjonen
Vær ikke naiv på internett og valider sannhetsgehalten i mailer og annet du sender videre!

Jeg har forøvrig diskutert den største trusselen mot sikkerhet på internett her den bør du lese om du lurer på hva trusselen er!

,

Ingen kommentarer enda

Legg igjen en kommentar

Design og hosting: Senson AS