HTC Desire HD – førsteinntrykk og bønn om hjelp

HTC Desire HD til test - slåss mot iPhone 4

Som faste lesere av denne bloggen vet er jeg «litt» opptatt av å «få ting gjort», og jeg får stadig spørsmål fra GTDere som eier Android telefoner, og som vil vite hva som er den beste GTD appen.

Jeg har lenge vurdert på å kjøpe en Android mobil for å utforske et nytt og ukjent landskap. Og på torsdag gjorde jeg nettopp det.

Valget falt på en HTC Desire HD.

Skjerm:

Desire HD er en stor mobil! Den har en skjerm som er 1 cm høyere og en 0,5 cm bredere enn en iPhone. Skjermen har en merkbart lavere oppløsning og kontrast enn iPhone 4, men har en god lysstyrke.

Batteri:

Batteritiden er dårlig – dvs sammenlignet med en iPhone 4 (beklager, men det er referansepunktet mitt:) Med aktivt bruk så varer batteriet en 3/4 dag før du må lade. Ved samme bruk varer iPhone 4 en dag og en natt før den er tom. En snedig finesse på Android er at du kan se hva som har forbrukt batteriet. Og den store «tyven» er den store skjermen med rundt 50% av batteriforbruk. Jeg har skrudd ned lysstyrken og satt ned tiden til den går stand-by, uten særlig endring i batteritid.

Pål Joakim Olsen i Dinside.no har skrevet en rekke interessante artikler om Android. Blant annet har han beskrevet en metode som skal gi doblet batteritid på HTC Desire.

1) Turn your device ON and Charge the device for 8 hours or more
2) Unplug the device and Turn the phone OFF and charge for 1 hour
3) Unplug the device Turn ON wait 2 minutes and Turn OFF and charge for another hour

Om denne metoden virker på en Desire HD vil kun tiden vise. Jeg har fulgt oppskriften i dag morges og det ser lovende ut så langt.

Nerdefrihet

Som en selverklært geek er jeg fasinert over mulighetene som ligger operativsystemet. Det er en mobil du kan få til å gjøre nesten hva som helst. Det fikle og tweake telefonen blir en verdi i seg selv. En hobby skal man jo ha ikke sant?

Apps

Det er et vel av apps på Android Market, både gratis og betalvare. Og de fleste «store» programmene er på plass:

 • Evernote
 • Dropbox
 • Skype
 • …og mange flere

Savner

Jeg savner sårt i min hverdag to iPhone apps som jeg ikke kommer utenom:

 • Zenbe lists
 • Omnifocus

Zenbe bruker jeg til å dele lister med konen; handleliste, pakkeliste for iPodens overnattingsturer til besteforeldre, med mer.

Omnifocus er min Getting Things Done app. Denne synkes over MobileMe med Mac og iPad.

Zenbe kan jeg sikkert finne erstatning for. Men før jeg finner en førsteklasses GTD app som kan synke med Mac blir jeg ingen Android bruker annet som en hobby.

Min oppgave og utfordring: finne den ultimate GTD app til Android!

Jeg trenger din hjelp kjære leser! Er du en GTDer og har en Android GTD app som fungerer for deg, så legg igjen en kommentar. Beskriv gjerne hvilken funksjonalitet appen har, og legg gjerne igjen en link til Android Market!

26 hendelser på “HTC Desire HD – førsteinntrykk og bønn om hjelp”

 1. RTM (Remember The Milk) og Astrid er 2 Omnifocusalternativer som kommer kjapt fram i hodet mitt.

  Det er selvfølgelig andre apps der ute som også kan vurderes. Her er en lenke til Androinica, som listet opp de appene som dem mener er de beste GTD-appenefor Android.
  http://goo.gl/v8jZ

 2. Nå bruker ikke jeg GTD bevisst, men jeg bruker aktivt Remember The Milk, og har skjønt at det kan brukes til GTD.

  RTM har en Android klient som fungerer utmerket, men den krever Pro abonnent av RTM.

 3. Pål Joakim

  Anbefaler OurGroceries til handlelistene – den kan du også dele med andre, og en kjekk feature er også at du kan stokke om på elementene. Det gjør at jeg bruker et ekstra halvminutt før jeg går i butikken, men får da matvarene sortert basert på hvor de befinner seg, så jeg slipper å gå frem og tilbake.

  Har dessverre ikke noen power-anbefaling på GTD, men kanskje Delicious-brukerne kan peke deg i riktig retning: http://www.delicious.com/tag/gtd+android :)

  (Delicious > Google til sånt)

 4. Tilbakeping: Tweets that mention HTC Desire HD - førsteinntrykk og bønn om hjelp - #android #gtd #osloGTD -- Topsy.com

 5. Bruker selg Got to do. Den synker med toodledo, som har masse muligheter. Gratis innen rimelighetens grenser :) Kanskje ikke den ultimate GTD-appen, men mer enn bra nok til mitt formål. Brukte Remember the milk før, men fikk noe kluss som gjorde at jeg skiftet.

 6. ThinkingRock er et GTD-program som kjører på Mac, Linux og Windows, og den har hatt iPhone-klient lenge. Etter mange forsinkelser nevnte utvikleren at en (test-) Android-app forhåpentligvis slippes mot slutten av denne uken.

  Personlig har jeg ikke funnet noen bra Android GTD-apps selv om jeg har brukt mye tid på å lete. It’s a shame.

  Inntil det kommer en bra GTD-app bruker jeg Inbox i Remember the Milk som en midlertidig innboks (Android-appen for RTM er meget bra), og så kopierer jeg det over til ThinkingRock ved anledning.

 7. Henrik Bakken

  Bifaller janroar og Gaute; har gått helt over til RTM og er strålende fornøyd.

  Før brukte jeg Outlook Tasks (med nitidig oppsett etter «implementation guide» fra Davidco). Det funket veldig bra sammen med telefon (fant både Symbian, Android og iPhone-verktøy som synket bra – for iOS kan jeg varmt anbefale iMExchange2!). Men; så byttet jeg arbeidsgiver som har lagt webmail bak VPN… (sukk – ikke spør…) så tasks fra Exchange er utilgjengelig for telefonen.

  Jeg kjørte Remember The Milk en stund sammen med «MilkSync» (synkprogram fra RTM) men endte opp med å kjøre ren RTM.

  De lærde strides om den perfekte GTD-implementasjon i RTM. Jeg kjører «lists» som kontekster (.hjemme, .agenda, .pc osv), for prosjektlister (+JOBB, +PRIVAT) og «andre» kategorier (VENTER, SOMEDAY, TICKLER osv). Jeg bruker *nesten* ikke tagger. Steder (locations) viste seg alt for omstendlig for effektiv GTD, spesielt når det kun er på telefon man har GPS-kobling.

 8. Kenneth Aar

  GTD: Først brukte jeg text filer ala http://todotxt.com/. Så openloopz, så reqall.com. Så gmail med activeinbox hvor jeg bokmerket de ulike tag’ene til en av hjemmeskjermene, så thinking space (mindmap program), Så remember the milk, og nå gqueues.com. Sistnevnte fordi jeg har byttet til gqueues.com som hovedsystem. For meg er dette det beste systemet hittil for GTD. Men jeg bruker det ikke slik beskrevet i videoen de har på sin hjemmeside… Mulig jeg skriver en bloggpost om hvordan bruke gqueues som GTD system.

  Batteri: Hvorfor kjøpte du HTC desire HD? Den har jo bare et batteri på 1230 mAh. Samsung Galaxy S, med sine 1500 mAh ville ialle fall gitt deg samme batteritid som Iphone4… Generelt suger batteritid på android. (sånn går det når alt kjøres i en virtuell maskin under java.) Du kan prøve tasker, screebl og Advanced task killer så vil du kanskje få litt mer tid ut av telefonen din. Personlig håper jeg Nokia kan lage en bra telefon med sin N9. Null virtuell maskin vil nok gi den god batterilevetid og meego vil gi deg tilgang til et stort bibliotek av apps.

  Ok lykke til

 9. Morten P Røvik

  Til Kenneth,
  Det høres ut som om du har testet noen systemer før du nå (foreløpig?) har landet. Synes så absolutt du skal skrive en bloggpost om gqueues! Den ville jeg ønske å lese og sikkert andre med meg.

  Desire HD: Jeg spurte orakelet (twitter) om hvilken som var best og fikk 9 av 10 som sa Desire HD. Jeg må innrømme at batteritid er noe jeg trodde var greit på Android, men det viser jo hvor mye jeg følger med… :-)

 10. For å spare batteri kan du kanskje også se på Locale. Jeg bruker den til å skru ned lysstyrken på skjermen når jeg er på jobb (ergo innendørs), og skru av wi-fi og bluetooth når jeg ikke er der eller hjemme. Klipp-og-lim fra en post jeg skrev i fjor:

  Dette er for meg en av de virkelige killer-appene til Android. Dette er det gamle profil-systemet du er vant til fra andre telefoner, på steroider; Du kan få telefonen til å reagere på situasjoner som endringer i batteristatus, hvem som ringer deg, telefonorientering, tidspunkt og lokasjon(!). Min telefon er satt opp til å automatisk gjøre ting som:

  * Skru på WiFi og bluetooth når jeg spaserer inn på jobben om morgenen, i tillegg til å skru volumet helt ned for ikke å irritere kolleger med ringing fra innkommende samtaler. Lysstyrken på skjermen skrus også helt ned for å spare batteri. Displayet synes helt fint innendørs uansett.
  * Skru volumet helt ned når jeg befinner meg på en av de lokale kinoene, kontorer der jeg regelmessig deltar i møter, og andre steder der en ringende telefon vil være irriterende eller pinlig.
  * Skru av volum og vibrasjon dersom 1) det er en ukedag, 2) telefonen er koblet til laderen og 3) klokken er mellom 23 og 7.30. Hva kan jeg si, jeg verdsetter nattesøvnen. :)
  * Ved hjelp av huskeliste-appen Astrid og Astrid’s Locale plug-in kan jeg få en varsling med oppgaver med en spesifikk tagg når jeg befinner meg i nærheten av en lokasjon – som f.eks Ikea eller Clas Ohlson.

 11. Morten P Røvik

  Til Roger:
  Jeg har brukt Tasker og Timerrific til de oppgavene du beskriver. Frem til i dag, hvor telefonen plutselig ble veldig laggy og treg.

  Endte opp med å avinstallere Tasker for å se om det hjelper… Vurderer reset to factory settings og sette opp pånytt om det forblir slik.

  Jeg får nok lært Android på den litt harde måten :-) Jeg har nok blitt soft av å ha iPhone så lenge som jeg har!

 12. Ola Thoresen

  Ikke så mye med GTD å gjøre, men kanskje noen tips om Android-bruk.
  Med en moderne Android (dvs. f,eks. Desire HD) vil jeg ikke anbefale noen form for task-killer. Disse gjør ofte ting bare vondt verre, da de gjerne ender med å drepe tråder som OSet bare restarter umiddelbart – noe som krever mere ressurser enn at de får idle i fred. Android har blitt veldig god til å frigjøre ressurser selv.

  Som andre har nevnt er derimot «locale» en smart sak, som kan spare mye strøm.
  Hvor mye trenger du WLAN mens du sitter i bilen eller GPS på trikken…
  Viderekoble f.eks. alle inkommende samtaler til kontortelefonen (dersom man fortsatt har det i 2011) mens du er på kontoret, så sparer du sikkert litt (men til gjengjeld koster det jo noen kroner i «tellerskritt»).

  Min erfaring i forhold til 3G/WCDMA er det motsatte av det jeg har sett en del andre anbefale. Jeg opplever at jeg bruker mindre strøm på å være koblet til med HSDPA («H» på statuslinja) enn f.eks. Edge. Dette fordi det går så avsindig mye raskere å laste ned ting – enten det er websider, mail eller synkronisering av kontakter og kalender – at den totale tida telefonen er våken blir drastisk redusert.

  Også det å justere ned oppdateringsfrekvensen og hvilke ting som synces kan gi deg en del ekstra levetid. Hos meg var det i alle fall en drøss av ting jeg ikke brukte som oppdaterte seg hver halvtime – news, peep, sensehub, stocks, weather… (sjekk settings -> accounts and sync).

  Men som du sier, så er skjermen den store strømspiseren. Hadde gjerne sett at denne var noe mere gjerrig – og at batteriet var større selvsagt. Her kommer det naturlig nok an på hvordan man bruker telefonen.

  Med et forholdsvis aktivt bruksmønster – dog i hovedsak data, og mindre telefoni – har jeg ingen problemer med å få en dag ut av den. Sjelden den kommer ned på gult batterinivå før mitt eget batteri trenger en oppladning også. At den får tilbringe hver natt tilkoblet strøm regner jeg bare med med en sånn sak.
  Ved å være litt sparsommelig, slå av ting jeg ikke bruker og ikke være alt for aktiv på twitter, spotify eller facebook overlever den en helg på hytta også.

 13. Morten P Røvik

  Til Ola:
  Takk for nyttige strømsparetriks. Jeg skjønner at jeg har vært bortskjemt med iPhone 4. Der har jeg på wifi, bluetooth, lokasjon, twitteroppdateringer, pushnotifikasjoner og pushsynk av to epostkonti. Og batteriet varer en dag uten problemer. Jeg regner også med at en smarttelefon skal lades om natten, men har nok vært en smule naiv mht til batteritid på Android :-)

  Misforstå meg rett her – jeg elsker å fikle med den, tweake og tilpasse. Bare det er moro i seg selv. En slik moro har man ikke med en iPhone!

 14. Ola Thoresen

  Tror ikke strømforbruket er spesielt stort på Android i forhold til andre platformer, men at HTC har vært ekstrmet gjerrige på batteriet på Desire HD er det ingen tvil om.

  IPhone4 har jo et batteri med ca 15% mer strøm (1420 mAh på iPhone4 mot bare 1230 på Desire HD). At de også har valgt en veldig strømhungrig skjerm gjør jo ikke saken bedre, selvsagt.

  Men da skal jeg overlate tråden videre til GTD.

 15. Jeg har ikke opplevd problemer av typen du beskriver mer enn ved noen helt få anledninger, da midlertidig og løst av en reboot. Du får gi Locale et forsøk om Tasker viser seg å være synderen.

  Dette er vel prisen for friheten. :)

 16. Morten P Røvik

  Til Ronny:
  Jeg har kjøpt denne Desire HDen til uttesting av Android og har tegnet et tvilling abonnement til den. Bruker den som en nummer 2 telefon.

  Gir nok ikke opp iPhone 4 så lett – nei! :-)

 17. Morten P Røvik

  Hei Thorbjørn,
  Jeg har kikket på RTM, men den som mange andre «GTD» apper mangler en av hjørnestenene i GTD metodikken; nemlig kontekst. Uten kontekst (og gjerne nestede kontekster) blir RTM en GTDapp-wannabe i mine øyne. Kontekster er essensielt fordi du skal ikke være nødt til å se alle trærne du har å hogge når du kun kun har med deg hekksaksen. Du skal du kun se hekken.

  De fleste apper forsøker å løse dette ved tags, men det er ikke en optimal løsning, dessverre.

  Så jeg leter fortsatt :-) Men takk for innspillet!

 18. Nå har ThinkingRock blitt sluppet på Android Market. Men man trenger betalversjonen av desktop-softwaren.

 19. Har selv hatt Desire HD i 7 måneder, og batteritiden har vært det eneste betydelige problemet jeg har opplevd. Jeg synes det har forbedret seg betydelig etter oppgraderingen til Android 2.3 som kom for en liten tid tilbake, men men opprinnelige løsning bruker jeg fremdeles: kjøp et par ekstra batterier på DealExtreme.com, samt en batterilader. Totalt kommer det vel på rundt en hundrelapp. Disse batteriene har ikke like god kapasitet som originalbatteriet, men egner seg godt som backupbatteri man har med på innerlommen.

  Ang. GTD på Android: Jeg har lenge vært en tilhenger av ActionComplete Pro (20 USD/år for full webapp, 5 USD for full Android app – finnes også gode gratisversjoner). Selve android-appen er svært praktisk, med «location awareness» som minner deg på actions du må gjøre i nærheten av der du befinner deg nå. Programvaren er også bygd fra bunnen av med GTD i tankene. Grensesnittet er inndelt i Next actions, Waits (venter på andre/delegert), Prosjekter og Ideas (Someday/Maybe).

  Man kan også merke oppgavene med Tags, Places og People, og man kan senere filtrere handlinger på kombinasjoner av disse merkene, samt forfallsdato og prosjekt. Eneste jeg savner her er muligheten for å lagre dine mest brukte filtre som «smart filters».

  Etter hvert innså jeg at en dedikert innboks kunne vært greit, samt en startdato for oppgaver (tickler-funksjon). Jeg hadde noen lengre diskusjoner med utvikleren om dette, og det virket som han mente at forfallsdato var nok, noe jeg ikke er enig i. På en annen side er det ikke mange GTD-apps jeg har prøvd som har dette. Ang. innboks vurderer han å lage en widget til dette formålet.

  Dog, mitt største problem med ActionComplete var at jeg til slutt innså at det var litt for tungvindt å legge til oppgaver, særlig i prosjekter. Dette hadde som konsekvens at jeg ikke delte opp middels komplekse oppgaver i prosjekter med flere underoppgaver, slik man jo skal i henhold til GTD.

  Som Kenneth Aar lengere oppe i tråden prøvde jeg også GQueues (i tillegg til flere andre), og likte det svært godt. Jeg prøvde også Producteev. Disse to gjorde det meste riktig. Begge har mulighet for «smart add» hvor du feks skriver «Skrive memo #strategy #@pc tuesday», så ble oppgaven «Skrive memo» tagget med strategy og @pc og fikk forfallsdato neste tirsdag. De har også gmail-plugins som gjør at du kan opprette en ny oppgave direkte under alle gmail-meldinger. Praktisk! Jeg likte også svært godt brukergrensesnittet til webutgaven av GQueues. Producteev sitt stemte ikke helt for meg, men det er mange andre som liker det.

  Begge mangler native Android-apps, men Producteev kan synkes med Astrid og GQueues har en OK mobil webapp med offline-støtte. De har også en midlertidig Android app som kun støtter å sende ting til innboksen.

  Til syvende og sist var det mangelen av prosjekter/subtasks hos Producteev som gjorde det utelukket for meg nå (utviklerene jobber visstnok med dette, men Android-app er lengre oppe på listen). GQueues har mye for seg, og er raskt og enkelt og jobbe med, og hadde jeg ikke i går oppdaget Nirvana 2.0 hadde jeg enda brukt det.

  Det er mange gode «metodologi agnostiske» apps der ute, både Producteev og GQueues er eksempler på det, men for meg er det ikke noe som slår en god GTD-spesifikk app.

  Nirvana er for tiden kun i privat beta, og er dermed også fremdeles gratis. For å se hvordan du får øyeblikkelig tilgang til betaen, se min bloggpost her: http://gtdr.eu/2011/06/nirvana/

  Samme post beskriver også hvordan du migrerer til betaen av Nirvana 2.

  Nirvana er det klart beste webbaserte GTD-systemet jeg har sett, og har mye til felles med blant annet Things til Mac og iPhone. Da utviklerene fremdeles jobber på å lansere et ferdig web-produkt har de ikke ferdigstilt noen Android og iPhone apps enda (men de er under utvikling). De har dog en veldig god og brukervennlig mobil webapp som også har offline modus.

  Kan med andre ord anbefale deg å sjekke ut Nirvana!

  Om du ikke vil vente på en native app kan du sjekke ut Doit.im, som virker ganske tilsvarende. Har ikke fått testet det enda, men det ser relativt bra ut, og de har både app til Android og iPhone.

  Håper du fikk noe ut av denne vel lange kommentaren!

 20. Morten P Røvik

  Thomas: takk for langt og interessant innlegg som sikkert er av verdi for andre enn bare meg!

  Jeg ser ikke ditt navn blant medlemmene på Oslo GTD Gathering. Du vil sikkert kunne ha glede av å være med der. Og jeg vet at medlemmene vil ha glede av å høre om din tilnærming og erfaring med GTD.

  Kan det stemme at du holder til i Lisboa? Litt langt kanskje til Oslo da?

 21. Jan-Erik S. Halvorsen

  Hei.

  Fulgte foredraget ditt på Adobe Connect på tirsdag. Tror noen anbefalte Shuffle til Android. Tester det nå ut og syntes det ser lovende ut.
  Nå vil jeg ikke si at jeg er GTD-spesialist, men har lest boken noen ganger og prøver å bruke det. Når jeg fikk meg Android telefon i sommer, ser jeg at den er veldig OK å bruke som Innboks. Alle tanker og ideer som kommer når jeg ikke er i nærheten av PC ble fort glemt (manglet vel en papirinnboks, men det funker bare ikke for meg).
  Shuffle kan også synkroniseres mot http://my.gtdify.com/

 22. Morten P Røvik

  Jeg har selv testet etterhvert flere Android GTD apper og så langt synes Shuffle å være det alternativet som omfavner GTD metodikken best.

 23. Marius Eggerud

  Er selv på leting etter en bra GTD app for android (må også fungere på ipaden min) og har sålang funnet to jeg synes virker bra: doit.im og Koi tasks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen