Glympse – ny lokasjonstjeneste

Glympse på Android, iPhone og Windows Phone 7

Ja – jeg synes at jeg hører deg tenkte: «Hva, ennå en lokasjonstjeneste. Hva skal jeg med det?»

Fra før har vi blitt kjent med Google Latitude, FourSquare, Gowalla og Facebook Places. De deler hvor du er nå og det innenfor sin egen lille sirkel og eller til andre tjenester som Twitter og Facebook.

Så hva gjør at Glympse skiller ut?

Glympse skiller seg ut på to punkter:

  • I tillegg til å dele på Facebook og Twitter kan du sende melding med SMS, MMS og epost.
  • Du kan dele hvor du er, hvor du er på vei og estimert når du er fremme. Mottakeren kan se deg på et webkart på mobil eller datamaskin, eller på en Glympse app.

Så i hvilke situasjoner kan Glympse være anvendelig?:

  • Når du skal møte noen så kan det være hendig å se hvordan den andre part ligger an til å komme på tiden. Deler du hvor du er med den andre part kan vedkommende se hvor du er óg.
  • Når du sitter fast i kø til et møte og vil vise møteparten hvor du er og fortelle at du blir forsinket. Vedkommende kan se at du kjører i 30 km/t på motorveien og se når du estimert er fremme.

Du bestemmer selv hvor lenge du vil dele din posisjon og med hvem. Du kan sende til en mottaker eller alle dine Twitter- og Facebookvenner. Du bestemmer.

Jeg synes dette er en spennende tjeneste som jeg kan se nytten av.

Du finner Glympse her:

1 hendelser på “Glympse – ny lokasjonstjeneste”

  1. Ser ikke helt for meg at jeg kommer til å bruke dette i jobbsammenheng for å måtte bevise at jeg er «uforskyldt» sent ute til et møte.

    …men synes konseptet er spennende. Liker at det er en tjeneste der du ikke trenger å lage en konto, selv om de har en meter lang EULA.

    Liker spesielt at du kan velge hvor lenge din posisjon skal være lagret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen