Test: Jabra Halo – bluetooth stereo headset

Jeg har hatt Jabra Halo til test i halvannen uke nå. Og den tiden har jeg brukt det nesten hver dag.

Morten - den morgenfriske

I min hverdagsrytme har jeg lagt inn morgentrim. På vinterhalvåret skjer denne trimmen på en stepper/trappemaskin. Og siden jeg synes trening er så drepende kjedelig (du er ikke alene) så hører jeg på lydbøker for å forsøke å gjøre det litt mindre kjedelig.

Jeg har tidligere kjøpt og brukt et par Entrylevel HighEnd hodetelefoner (Grado S60i) i lengre tid. Først: lyden et par Grado er helt overtruffen sammenlignet med Halo. Men Haloen har ingen ledninger. Og det er cluet her. Jeg bruker også å høre lydbøker når jeg vasker i huset og ledningen henger seg opp i dørhåndtak og annet og er en irritasjonsfaktor for meg.

Utseendet

Bilde fra produsenten

Med sitt slanke og lekre utseende er Jabra Halo en designvinner. Den passer mitt hode godt og strammer ikke nevneverdig over ørene. Det passer nok ikke til jogging – til det er nok passformen for løs. Det er en åpen høytaler løsning slik at du kan høre hva som foregår rundt deg og dine omgivelser kan høre hva du hører på om du spiller høyt.

I bruk

Selve oppsettet er enkelt og pairingen er unnagjort på noen øyeblikk. Jabra Halo har innbygget mikrofon og kan brukes til headset for samtaler. Min erfaring er dog at den fungerer best i litt støyfulle omgivelser (!) som i bil. I bilen har jeg et TomTom holder og har brukt headsetet til å høre på lydbok og til å høre på navigasjonsdamen fra GPS appen jeg bruker. Siden headsettet er av den åpne typen er det ikke vanskelig å høre hva som foregår i trafikken.

Jeg har også pairet den med iPad og det fungerer relativt likt med iPhone. Brosjyren opplyser at batteritiden senkes om du pairer med to devicer. Det har jeg ikke lagt merke til.

Lyden

Lyden er helt grei. Det er ikke det store trykket i bass og mellomtoneområdet, men det er vel å vente. Jeg har dog opplevd dropp i lyden innimellom når jeg har beveget meg vekk fra telefonen. Spesielt er dette merkbart om batteriet ikke er helt fullladet. Jeg har vært nødt til å paire om Halo og telefonen for å få god lyd i en etter en periode med dårlig batteri. Virker som om den «drifter» ut av frekvensen den sender/mottar på.

Den tåler maks å være 2-4 meter fra iPhonen før lyden får drop. Jeg har iPhonen liggende på kjøkkenbenken mens jeg lager mat, mens i for- og baklommen funker ikke like greit. Brystlommen er det stedet som jeg har funnet gir best lyd og minst lyddropp.

Knapper

Bilde fra produsenten

Jabra Halo har kun en knapp. Denne brukes til å starte/stoppe musikken og for å løfte av eller legge på røret. Holder du denne inn i noen sekunder så starter pairingprosessen.

Volumet styres ved å la fingeren gli opp eller ned på høyre øreklokke. Dette fungerer utmerket og kanskje den funksjonen jeg setter mest pris på. Elegant!

Dobbeltapper du øverst på volumkontrollområdet hopper du til neste sang – og tilbake en sang om du gjør det samme på nederst. Tar litt tid å venne seg til å treffe rett men funker greit etter litt øvelse.

En annen elegant sak er at du kan se batterinivået til headsettet på iPhonen – opp til høyre ved siden av batterinivået til telefonen. Den bruker samme visning som Apple sitt orginale bluetooth headset.

Halo kan styre både iPod appen og andre lydapper som Audible og Wimp. Det funker sikkert også med andre apper, men jeg har kun testet disse.

Ledning

Jabra Halo kommer med en ledning også. Denne kan brukes om batteriet begynner bli tomt. Den kan dog ikke brukes om batteriet er helt flatt. Lyden med ledning er faktisk dårligere enn uten. Jeg hører statisk bakgrunnstøy og tikking når det ikke er lyd fra kilden.

Av og på

Bilde fra produsenten
For å slå av headsettet bretter du det sammen. Bretter du ut så slår det seg på og kobler seg til den første pairede devicen den finner.

Oppsummert

Fordeler
Uten ledning, lekkert design, grei lyd, elegant volumkontroll, kan brukes til å ta samtaler med.

Ulemper
Tidvis drop i lyd. Må paires på nytt innimellom.

Pris
ca 889.- + frakt hos iDingz.com

Disclaimer
Jeg har fått låne headsettet fra iDingz under følgende forutsetting: liker jeg det får jeg kjøpe det til redusert pris. Vi har ikke avtalt at jeg skal være nødt til å skrive om det – håkke som. Men jeg tror at mine lesere kan ha glede av mine erfaringer.

Andre relaterte poster:
[related_posts limit=»3″]

2 hendelser på “Test: Jabra Halo – bluetooth stereo headset”

  1. Tilbakeping: Tweets that mention Test: Jabra Halo – bluetooth stereo headset | Morten P Røvik -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen