VG Helg om Slik får du ting gjort

I dag har VG Helg en 5-siders sak om Getting Things Done®. Journalisten Christina Eriksen og fotograf Karin Beate Nøsterud tok turen til et «GTD Making it all Work» dagsseminar London. Seminarholder var opphavsmannen til GTD®
metodikken; David Allen

Jeg er veldig fornøyd med at flere får høre om GTD® !

Og folk som starter med GTD® blir ofte veldig begeistret. Metodikken virker inn på deres opplevelse av virkeligheten, og erfaringen av oversikt, kontroll og bedre samvittighet kan frembringe en lett euforisk tilstand som er ny for mange. Man bobler over av begeistring.

Sett utenfra kan kanskje en slik euforisk tilstand virke litt voldsom. Artikkelen bruker begreper som hentyder til «menighet, halleluja og frelse» i større grad enn jeg hadde håpet på.

Er du en av de som har lest artikkelen og vil vite mer om Getting Things Done, kan du lese mer her:

Hvilket bilde synes du artikkelen maler av GTD®? Legg igjen din kommentar under faksimilene!


[box type=»info»]eufori’ -en (gj nlat fra gr ‘velvære’) sterk lykkefølelse, opprømthet[/box]

7 hendelser på “VG Helg om Slik får du ting gjort”

 1. Jeg leste artikkelen i dag, og syns det ga en grei intro. Men jeg skjønner at journalisten bruker ord som frelse halleluja etc. Det kan kanskje ha med den amerikanske måten å uttrykke entusiasme på tror jeg, for det har jo slett ikke noe med religion å gjøre:) prinsippene er som hun sier enkle, det er det som er så bra med gtd! Og for at det skal ha bredere appell i Norge, tror jeg det med fordel kan ‘fornorskes’ endel.

 2. Jeg har lagt merke til GTD-referansene dine på Twitter og myste litt på innlegget ditt fra 6.10. («Kjenner du noen som trenger å lære …») uten å bli særlig klok på hva dette var.

  Jeg er nysgjerrig fordi jeg på slutten av 80-tallet etablerte egen bedrift, og blant mine nyttigste verktøy underveis var Time/System (som på den tiden holdt kurs og tilbød et godt utvalg blanketter til ulike behov). Jeg gikk kurs, brukte systemet konsekvent og har aldri i mitt liv vært så effektiv som i de årene. Ja, det ga «oversikt, kontroll og bedre samvittighet». Det virker som mange oppgaver nærmest blir løst av seg selv når man er godt organisert – ikke rart man blir euforisk!

  Når man er dårlig organisert kan livet ofte være tungt; man våkner til de samme dårlige samvittigheter for uløste oppgaver som dagen før … Rot og mangel på system sluker energi.

  Med denne erfaringsbakgrunnen (på godt og vondt) fikk jeg et særdeles godt inntrykk av GTD gjennom VG-artikkelen. Jeg ble veldig interessert i å finne ut mer, har lest litt på nettet og vurderer anskaffelse av materiale. Jeg vil også utsette kjøp av ny mobil til jeg har bedre oversikt over hvilke applikasjoner som passer til (lar seg synkronisere med) GTD-systemet. Jeg ville like å få mer konkret informasjon om materiale, priser etc.

  Jeg vet ikke om man skal være så redd for ord om «frelse» og sånn? Hvis GTD gir folk et bedre liv og oversikt, så er det veldig stort.

  Etter å ha lest sitatet fra deg «Egentlig er pulten din en eneste stor innboks!» er jeg nå i gang med en generalopprydding der. Det er i alle fall en begynnelse! ;-)

 3. Morten P Røvik

  Takk for en lang og god kommentar.

  Jeg har vært ned sammen ruten som deg med forskjellige verktøy, men jeg har aldri funnet noe som virkelig har fungert. Med GTD er det anderledes; man starter med å lære de gode vaner og deretter lærer man seg verktøyene. Det er ihvertfall anbefalt praksis. Du kan ende opp med velge feil verktøy.

  Så om jeg skal anbefale deg noe så er det å starte med å lære metodikken. Kjøp deg boken; som lydbok, papirbok eller ebok. Den finnes også på norsk og kan kjøpes i velassorterte bokhandlere og hos nettbokhandlere. Du kan kjøpe engelsk utgave her: http://mortenrovik.senson.no/gtd-nettbutikk/

  Mer info finner du her: http://produktivoslo.no/ressursotek/

  Jeg vil varmt anbefale deg et gratis medlemskap i Oslo GTD Gathering om du ønsker å holde deg oppdatert om hva som skjer mht til GTD i Norge: http://www.meetup.com/Oslo-GTD-gathering/ – du trenger ikke bo i Oslo for å ha glede av mailinglisten som vi sender ut mailer når noe nytt foregår.

  Hyggelig forøvrig at du var positiv til artikkelen! Og stå på med oppryddingen på pulten :-)

 4. Hei, artig å lese om GTD i VG i helgen. Jeg fikk for første gang et møte med GTD gjennom noe materiale jeg leste en tidlig morgen 24.09.10. Datoen står klart for meg da jeg synes det var en kjempeopplevelse da jeg har jobbet så godt som identisk som GTD i over 10år. Jeg har ikke møtt noen som har vært så «rigid» i å holde Outlook som master aksjonspunkt-holder, brukt kategorier for systematisering osv (samt «waterproof container» prinsippet, ta stilling til aksjon der og da osv.).

  Jeg må si det var utrolig herlig å finne EN «soulmate». Har lest gjennom materialet og tunet opp kategoriene mine (spesielt forbedring på noen kontekst) litt men i bunn og grunn jobber jeg på sammen måten som før – KBHs metode er nå GTD:-) Jeg har også noen forbedreingspunkter synes jeg i forhold til effektiv verktøys oppsett (detaljer).

  Ser at det er flere «soulmates» der ute på «gathering» siden du referer til. Skal melde meg inn når jeg kommer på privat-pc-en,jobb brannmuren hindrer meg her (er allerede lagt inn i rette kategori i Outlook).

  På kurset jeg var på rundt 24.09 merket de i min gruppe at jeg hadde en veldig spesiell/strukturert bruk av PC-en som verktøy. 23.09 ble jeg bedt om å «kurse» noen. Jeg ble derfor veldig glad 24.09 om morgenen at (noe) av presentasjonsmaterialet allerede var laget. Har siden den gang avholdt på 2 seanser for ulike grupperinger og skal holde for 2 avdelinger til snart, samt i et lederforum.

  Mvh K-nut

  PS: Så tilfeldigvis VG-artikkelen og den henger på veggen i A3 format på veggen i lokalene. Når men finner «nirvana» vil man jo gjerne dele med andre.

 5. Amnge takk til Morten for mye nyttig informasjon. Ressursotek-siden var jo kjempefin og skal utforskes videre. Litteratur er bestilt og jammen ble det medlemsskap også!
  Hu hei, hvor det går … ;-)

 6. Morten P Røvik

  Hei,

  Hyggelig at du likte artikkelen. Og hyggelig for meg óg å finne en «soulmate» til :-) Vi er faktisk ganske mange etterhvert i Norge som bruker metodikken til personlig produktivitet. I Oslo GTD Gathering er vi nå noe over 230 medlemmer og vi møtes for å diskutere GTD, høre på foredrag, ha workshops mm. Og det hele er gratis for medlemmene. Medlemmer mottar også eposter med nyheter om hva som skjer på GTD fronten i Norge. Så meld deg inn! :-) Du vil være blant sjelefrender her :-)

  Morsomt at du har VG Helg artikkelen på veggen! Hils kollegene dine fra meg!

 7. Tilbakeping: 5 årsjubileum! | Morten P Røvik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen