Avbryter du deg selv?

Når jeg får litt for mange ting å tenke på har jeg det med å avbryte mine egne tankerekker med nye tankerekker som avbrytes av nye tankerekker som avbrytes av nye tankerrekker og du skjønner sikkert tegninga. Og jeg blir stående og «spinne» mentalt rundt og rundt. Ikke spesielt produktiv…

Foto: Morten Prom
"Troll Hand" - Foto Morten Prom

Jeg snakket med en veldig hyggelig kvinnelig fotograf nylig som fortalte meg om at hun var mester i selvavbrytelse. Hun tok seg selv i å avbryte seg selv så mange ganger på rad at hun når hun «kom til seg selv» ikke kunne forstå «hvorfor hun var på vei til å legge underbukser i kjølskapet og hvorfor hadde hun tannbørsten i munnen?» Kjenner du deg igjen? Du er ikke alene.

Så hvordan rydde opp i tankerotet?
Som ihuga GTDer er det engentlig såre enkelt: få alt ut av hodet og ned i et system jeg stoler på. I teorien enkelt – krever endel øvelse å få det inn som vane.

Om du ikke gir oppmerksomhet til hva som har din oppmerksomhet så tar det mer oppmerksomhet enn det fortjener.
– David Allen

Jeg setter meg ned med en blokk og penn og skriver meg tom. Kun en tanke, idé eller forpliktelse pr ark. Arkene rives av og kastes i min fysiske innboks. Jeg fortsetter til hjernen er tom for ting som avbryter. Så kan jeg bli kreativ og produktiv. Hvordan jeg går igjennom innboksen får bli en egen bloggpost senere.

Hvordan klarer du å unngå dine egen avbrytelser?

6 hendelser på “Avbryter du deg selv?”

 1. Godt og konsist – dette liker vi, Morten!

  Det å skrive ned tankene sine høres veldig enkelt ut, men er uhyre effektivt, har også jeg erfart. Jeg plotter inn hver bidige idé – uten unntak – i «Things» på iPhone’n min. Jeg glemmer ingen av idéene mine, får forhåpentligvis realisert de gode, hodet blir «lettere» og starter å skape nye spennende tanker. Kongle! :-)

 2. Morten P Røvik

  Takk Mattias,
  Høres ut som du har fått skikkelig grep på Capture. Hvordan er det med resten av GTD vanene? Like nagla de?

 3. Hehe, det var det, da … Joda, jeg tar i bruk en håndfull av GTD-prinsippene, men det er fortsatt noen ting som ikke sitter helt inne; f.eks. den berømte «multitaskingen» man snakker så mye om for tiden. Det beste er jo – som regel – å konsentrere seg om én oppgave, men det er ikke alltid like lett. Ellers kunne man jo alltids vært flinkere på et grundig «weekly review». *skjerpings* ;-)

  (Det er forresten Mattis, ikke Mattias. ;)

 4. Tilbakeping: Fjern forstyrrelser når du skriver – test av Ommwriter | Morten P Røvik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen