Mobilvennlig WordPressblogg

Alle ønsker seg besøkende til bloggen sin. Mange bruker Twitter for å drive trafikk til den. Og mange som tvitrer gjør det fra en mobiltelefon. Skal du gi alle besøkende en god opplevelse av bloggen din må du tilpasse den til mobiltelefonsurfing.

Enkel løsning
Heldigvis er løsningen relativ enkel . Det finnes sikkert flere løsninger, den jeg bruker heter WPTouch. Har du tips om andre løsninger så skriv en kommentar nedenfor, så lærer jeg og andre noe nytt!

wptouch2

Slik kan en forside se ut...

WPTouch er relativ enkel å installere og kan installeres på din egen wordpressinstallasjon og wordpress.org-blogg. Oppskriften for installasjon og konfigurasjon + nedlasting finner du på: http://www.bravenewcode.com/wptouch/

WPTouch endrer sidene dine fine for iPhone, iPod Touch, Blacberry Bold og Andriod (selv om sistnevnte er det litt få av i Norge så er det jo greit å være forberedt :-).

Konfigurering
Etter installasjon kan du tilpasse utseende til din smak. Farger, ikoner, siderekkefølge med masse mer.

Eksempel på en bloggpost

Eksempel på en bloggpost

Sidene blir mye mer lesevennlige fra mobil og de fleste plugins og appearance som Lightboxvisning av bilder som denne bloggen har. Klikk/tapp på et bilde for å se.

Jeg leser mange blogger vha mobilen og synes det er deilig når jeg møter på en med mobiltilpassede sider. Jeg leser mer og lenger!

Så gå nå å legg til WPTouch already! Og så sender du meg en melding på @mortenrovik på twitter så får du litt skryt av meg ;-)

Likte du denne bloggposten så gi den de stjerner den fortjener… og legg gjerne igjen en kommentar!

14 responser til Mobilvennlig WordPressblogg

 1. Bjørn Kenneth Muggerud 29.05.2009 den 22:36 #

  Dette var et supert tips! Lover å gjøre min nye blogg mobilvennlig!

 2. Gaute 29.05.2009 den 23:27 #

  Jeg bruker en plugin kalt WordPress PDA & iPhone. Det fine med den, er at du kan legge til useragents, og dermed styre hvilke mobile nettlesere den skal vise helt selvt:

  Elaine/3.0, iPhone, iPod, Palm, EudoraWeb, Blazer, AvantGo, Windows CE, Cellphone, Small, MMEF20, Danger, hiptop, Proxinet, ProxiNet, Newt, PalmOS, NetFront, SHARP-TQ-GX10, SonyEricsson, SymbianOS, UP.Browser, UP.Link, TS21i-10, MOT-V, portalmmm, DoCoMo, Opera Mini, Palm, Handspring, Nokia, Kyocera, Samsung, Motorola, Mot, Smartphone, Blackberry, WAP, SonyEricsson, PlayStation Portable, LG, MMP,OPWV, Symbian, EPOC

 3. Morten P. Røvik 29.05.2009 den 23:37 #

  Den WordPress PDA & iPhone funker fint med iPhone. Nice Applefeeling :-) Sjekk ut http://gauteweb.net på din mobil!

 4. Bharfot 02.06.2009 den 19:08 #

  Men dette gjelder bare WP på eget domene, eller? Hva med oss på WP.com – kan vi også gjøre bloggen mer mobilvennlig?

 5. Morten P. Røvik 02.06.2009 den 19:55 #

  @Bharfot
  Nei – så vidt jeg vet er WPTouch kompatibelt med WP uten egen server også. Ref http://wordpress.org/extend/plugins/wptouch/ «With a single click, WPtouch transforms your WordPress blog into an iPhone application-style theme, complete with ajax loading articles and effects, when viewed from an iPhone or iPod touch.»

 6. Bharfot 02.06.2009 den 22:50 #

  @Morten P. Røvik
  Lenken du refererer til går til wordpress.ORG, altså siden for de med eget domene. Vi som har gratisversjonen må forholde oss til wordpress.COM og der er det vanligvis ikke mulig å installere egne plugins, bortsett fra dem wp.com allerede har liggende inne som option. Så jeg mistenker at denne muligheten ennå ikke gjelder oss.

 7. Anders 15.06.2009 den 23:20 #

  Herlig! Takk for tipset, denne går inn på alle min wp-innstallasjoner :)

 8. Trine Grung 29.07.2009 den 17:24 #

  Wow…jeg lærer så lenge jeg lever. Her var det mye manyttig! Du er lagt til under favoritter!

 9. Stian Grunnaleite 26.08.2009 den 11:38 #

  Testet denne. Enkel sak å installere. Burde vært obligatorisk i alle WP installasjoner.

  Genialt.

Trackbacks/Pingbacks

 1. thomas røst stenerud - Blogg for mobil - 01.06.2009

  […] Rørvik har på bloggen sin installert en plugin fra bravenewcode som gjør det lettere for mobillesere å få opp […]

 2. Morten P Røviks teknoblogg » Mobilvennlige bloggere - 02.06.2009

  […] min bloggpost om mobilvennlige WordPressblogger etterlyste jeg vha Twitter bloggere som har tilpasset sine blogger. Nedenfor følger en oversikt […]

 3. Mobilvennlig blog | Speilbildet.no - 15.06.2009

  […] et kjekt tips her om en WordPress plugin som gjør bloggen mer mobilvennlig, […]

 4. 10 supre WP-innstikk — mattisaas.no - 04.07.2009

  […] en håndholdt enhet (iPhone, iPod touch og Android) . Morten P Rovik har skrevet litt om WPtouch her og drifter en liste over mobilvennlige bloggere her. Selvsagt har jeg benyttet meg av innstikket, […]

 5. 10 nyttige WP-innstikk | Webforumet.no Blogg - 06.07.2009

  […] en håndholdt enhet (iPhone, iPod touch og Android) . Morten P Rovik har skrevet litt om WPtouch her og drifter en liste over mobilvennlige bloggere her. Selvsagt har jeg benyttet meg av innstikket, […]

Legg igjen en kommentar

Design og hosting: Senson AS