Mobilvennlig WordPressblogg

Alle ønsker seg besøkende til bloggen sin. Mange bruker Twitter for å drive trafikk til den. Og mange som tvitrer gjør det fra en mobiltelefon. Skal du gi alle besøkende en god opplevelse av bloggen din må du tilpasse den til mobiltelefonsurfing.

Enkel løsning
Heldigvis er løsningen relativ enkel . Det finnes sikkert flere løsninger, den jeg bruker heter WPTouch. Har du tips om andre løsninger så skriv en kommentar nedenfor, så lærer jeg og andre noe nytt!

wptouch2
Slik kan en forside se ut...

WPTouch er relativ enkel å installere og kan installeres på din egen wordpressinstallasjon og wordpress.org-blogg. Oppskriften for installasjon og konfigurasjon + nedlasting finner du på: http://www.bravenewcode.com/wptouch/

WPTouch endrer sidene dine fine for iPhone, iPod Touch, Blacberry Bold og Andriod (selv om sistnevnte er det litt få av i Norge så er det jo greit å være forberedt :-).

Konfigurering
Etter installasjon kan du tilpasse utseende til din smak. Farger, ikoner, siderekkefølge med masse mer.

Eksempel på en bloggpost
Eksempel på en bloggpost

Sidene blir mye mer lesevennlige fra mobil og de fleste plugins og appearance som Lightboxvisning av bilder som denne bloggen har. Klikk/tapp på et bilde for å se.

Jeg leser mange blogger vha mobilen og synes det er deilig når jeg møter på en med mobiltilpassede sider. Jeg leser mer og lenger!

Så gå nå å legg til WPTouch already! Og så sender du meg en melding på @mortenrovik på twitter så får du litt skryt av meg ;-)

Likte du denne bloggposten så gi den de stjerner den fortjener… og legg gjerne igjen en kommentar!

14 hendelser på “Mobilvennlig WordPressblogg”

 1. Jeg bruker en plugin kalt WordPress PDA & iPhone. Det fine med den, er at du kan legge til useragents, og dermed styre hvilke mobile nettlesere den skal vise helt selvt:

  Elaine/3.0, iPhone, iPod, Palm, EudoraWeb, Blazer, AvantGo, Windows CE, Cellphone, Small, MMEF20, Danger, hiptop, Proxinet, ProxiNet, Newt, PalmOS, NetFront, SHARP-TQ-GX10, SonyEricsson, SymbianOS, UP.Browser, UP.Link, TS21i-10, MOT-V, portalmmm, DoCoMo, Opera Mini, Palm, Handspring, Nokia, Kyocera, Samsung, Motorola, Mot, Smartphone, Blackberry, WAP, SonyEricsson, PlayStation Portable, LG, MMP,OPWV, Symbian, EPOC

 2. Tilbakeping: thomas røst stenerud - Blogg for mobil

 3. Men dette gjelder bare WP på eget domene, eller? Hva med oss på WP.com – kan vi også gjøre bloggen mer mobilvennlig?

 4. Tilbakeping: Morten P Røviks teknoblogg » Mobilvennlige bloggere

 5. @Morten P. Røvik
  Lenken du refererer til går til wordpress.ORG, altså siden for de med eget domene. Vi som har gratisversjonen må forholde oss til wordpress.COM og der er det vanligvis ikke mulig å installere egne plugins, bortsett fra dem wp.com allerede har liggende inne som option. Så jeg mistenker at denne muligheten ennå ikke gjelder oss.

 6. Tilbakeping: Mobilvennlig blog | Speilbildet.no

 7. Tilbakeping: 10 supre WP-innstikk — mattisaas.no

 8. Tilbakeping: 10 nyttige WP-innstikk | Webforumet.no Blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen