Datasikkerhet og minnepinner

To av de største sikkerhetsmessige utfordringer i bedrifter i dag er usikrede minnepinner og programmer installert av bedriftens ansatte. Problemene oppstår når en ansatt setter pinnen rett i bedriftens blodårer etter at den har vært innom en infisert maskin. Eller når vedkommende laster ned et program på internett og installerer dette uten IT-avdelingens velsignelse.

Problembarnet
Minnepinner er jo den naturlige avløseren av den nå avlegse disketten. Den største forskjellen på disse er at minnepinnen kan ha en enorm lagringskapasitet i motsetting til de 1,44MB en diskett kan romme. Denne kapasiteten er delvis skyld i problemene. Fordi de har en stor lagringskapasitet kan man flytte selv store programmer – programmer som selv kan være infisert eller som rett og slett er virus eller malware selv.

Enkelheten i bruken gjør at den blir mye brukt – også på privaten. Dette gjør faren for virusspredning og malwarespredning STOR.

Drømmeløsningen
Man skulle jo hatt et eget operativsystem på pinnen og egen antivirusprogram som beskyttet pinnen og maskinene den ble koplet til. På den måten kunne man unngå infeksjoner mellom maskinene. Man kunne jo risikere at barnas PC ble rensket for virus også… :-)
Om man i tillegg kunne ha installert f.eks. en nettleser og et messengerprogram og kanskje til og med Skype på pinnen, kunne du jo kommunisert og surfet privat på en jobbPC uten at IT-avdelingen ble sure på deg! Kunne man i tillegg passordbeskyttet hele pinnen slik at den ikke ble misbrukt om du skulle miste den, ville det være nærmest perfekt.

Løsningen
Løsningen beskrevet over finnes faktisk! U3 er et selskap som har laget operativsystemet U3. Det kjøpes ferdig installert på minnepinne, og har flere freeware- og sharewareprogrammer av høy kvalitet, som alle kan installeres på minnepinnen. Selve pinnen kommer med U3 ferdiginstallert, og det er ikke mulig å kjøpe dette separat og installere selv, dessverre.

Pris
Prisen er omtrent den samme du vil betale for en pinne uten U3, og ligger på rundt 470.- for en pinne på 1GB. Ikke verst pris i det hele tatt…!

Ressurser
Det finnes flere kilder for U3-pinner i Norge, her er noen:
www.komplett.no , www.netshop.no

Test: DinSide
Omtaler: Hardware.no , EverythingUSB

Søk på Kelkoo etter U3-pinner

Besøk også U3 for å sjekke hvilke programmer som kan installeres på pinnen: www.u3.com

Lykke til!

1 hendelser på “Datasikkerhet og minnepinner”

  1. Tilbakeping: 5 årsjubileum! | Morten P Røvik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen